Episcopul de Balti considera ca Maia Sandu nu e un bun presedinte pentru ca e "stearpa"

Dora Vulcan | 04.11.2016

Candidatul proeuropean la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Maia Sandu, e supusa zilele acestea unui linsaj halucinant din partea sustinatorilor Moscovei.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Dupa ce contracandidatul Igor Dodon a facut-o responsabila de sinuciderea a 400 de copii pe motiv ca a dispus monitorizarea video a examenului de bacalaureat si a insinuat ca face parte dintr-o minoritate sexuala, a venit randul prelatilor subordonati direct Moscovei.

 

 

Marchel este episcop de Balti si Falesti si se afla in subordinea Patriarhiei Moscovei.

 

 

Episcopul Marchel, împreună cu alți trei preoți, au lansat un atac fără precedent la adresa Maiei Sandu, care candidează pentru funcția de președinte. Aceștia au repetat discursul lui Igor Dodon la adresa Maiei Sandum chiar dacă au spus că nu fac politică. Anterior, Maia Sandu a calificat drept „minciuni" acuzaţiile lui Dodon la adresa sa, transmite ziarulnational.md.

 

 

„Avem de ales un președinte din două candidaturi. Un creștin sau un necreștin. Un patriot sau un nepatriot. Da, anume așa, pentru că anume așa s-au plasat cele două candidaturi. Anume așa s-au stratificat prin fapta lor, prin vorba lor, prin activitatea lor. Despre atitudinea unui candidat, Igor Dodon, pe care-l credem creştin şi patriot nu o să vorbesc mult, pentru că e normal să ai o atitudine faţă de bieseircă, credinţă şi valorile naţionale aşa cum o are el. Dar despre atitudinea dnei Sandu, al doilea candidat care aspiră la funcţia de preşedinte…Atitudinea ei faţă de moralitatea creştină, faţă de curăţenia sufletească, faţă de tot ce este sfânt pare să fie abătută mult de la axa normalităţii. Anume asta ne-a scos din casele noastre, ca să venim să ne împărtăşim îngrijorarea noastră cu dvs”, a spus Marchel, episcop de Bălţi şi Făleşti, subordonat direct Patriarhiei Moscovei.

 

 

 

Acesta nu s-a limitat doar la aceste acuzatii si a trecut la atac la persoană, referindu-se la Maia Sandu ca la o femeie „stearpă” pentru că nu are „familie şi copii”. „Rodul activităţii mele, a dumitale trebuie să se soldeze cu un rezultat. Aşa cum nu găsim rodul stăruinţelor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închide biserici, pentru că ea se duce la biserică. Eu nu am văzut-o. Dar şi la şcoală a fost dar le-a închis. Eu nu mă amestec în politică. Eu le spun oamenilor cu cine să voteze, dar nu fac politică. Dacă aş tăcea, înseamnă că aş fi părtaşul unui candidat şi cu viziunile lui păcătoase” , a mai spus Marchel.

 

 

 

Acesta a mai adăugat că Maia Sandu ar fi părtașă la concesionarea Aeroportului, la furtul miliardului, că a interzis icoanele în școli etc.

 

 

 

Aceste acuzaţii i le aduce şi Igor Dodon fostei ministre a Educaţiei. Maia Sandu a declarat chiar ieri la Pro TV că, atunci când mergi la biserică, nu e neapărat să-ţi pui pozele pe reţelele de socializare şi l-a acuzat pe Dodon că este un mincinos care încalcă cel puţin una dintre cele zece porunci sfinte, deşi se declară credincios.

 

 

 

Pe final, Marchel a îndemnat cetățenii să voteze cu Dodon.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22