Erdogan respinge scuzele NATO. A fost prezentat ca inamic în cadrul unui exercițiu militar

E.b. | 18.11.2017

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins sâmbătă scuzele NATO după ce a fost prezentat drept "inamic" în cadrul unui exercițiu al Alianței Nord-Atlantice desfășurat în Norvegia.

Pe aceeași temă

 
El a afirmat că un astfel de comportament lipsit de respect nu poate fi iertat atât de ușor, transmite Reuters, preluată de Agerpres.


"Ați văzut comportamentul lipsit de respect la exercițiul NATO. Există unele greșeli care nu sunt făcute de nebuni, ci de oameni josnici", a spus Erdogan într-un discurs televizat.

 

"Acest incident nu poate fi justificat cu o simplă scuză", a mai spus el.

 

Președintele turc a anunțat vineri că își retrage militarii care participau la un exercițiu în Norvegia, efectuat prin simulări pe calculator, afirmând că a fost prezentat acolo ca ''inamic''.

 

Exercițiul, care nu implica manevre ale trupelor la sol și care avea drept scop să testeze structura de comandă a Alianței, a avut loc la Centrul de război interarme al NATO (Joint Warfare Centre) din Stavanger, în sud-vestul Norvegiei.

 

Erdogan a explicat că, în timpul exercițiului, a fost afișat ''un fel de tablou cu inamici''. ''În acest tablou, era o fotografie a lui Ataturk (Mustafa Kemal, fondatorul Republici Turce), precum și numele meu. Iată care erau țintele'', a declarat Erdogan.

 

Imediat, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO,a prezentat, vineri, scuze Turciei.

 

"Prezint scuzele mele pentru ofensa provocată. Incidentele au fost cauzate de o persoană și nu reflectă opiniile NATO. Turcia este un aliat apreciat al NATO, care are contribuții importante la securitatea Alianței'', a explicat Stoltenberg într-o declarație scrisă. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22