Ex-manager de la ”Malaxa”, condamnat în primă instanță, înscris la postul de manager de spital

Redactia | 09.05.2022

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului „Malaxa” din București, condamnat în primă instanță la 5 ani și 10 luni de înschisoare cu executare a fost medic pe teren, la un meci din Liga a III-a.

Pe aceeași temă

Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului „Malaxa” din București, condamnat în primă instanță la 5 ani și 10 luni de înschisoare cu executare a fost medic pe teren, la un meci din Liga a III-a de fotbal, scrie Sălajul Liber.

Secureanu este medic la Spitalul Orășenesc Jibou, unitate medicală unde s-a înscris și la concursul pentru postul de manager.

Fostul manager de la ”Malaxa” este și medicul echipei din Liga a III-a Sportul Șimleu Silvaniei, finanțată din bani publici de către primăria din oraș, condusă de cel mai tânăr primar din România, Cristian Lazăr.

„Maseur-ul nostru lucrează la spitalul din Jibou și așa s-a cunoscut cu domnul Secureanu. Sigur, domnul Secureanu a fost medicul nostru de astăzi, 7 mai, la partida cu SCM Zalău”, ne-a declarat Ioan Gurzău, directorul echipei de fotbal.

Fostul director al Spitalului „Malaxa” din București, Florin Secureanu, a fost condamnat pe 14 aprilie de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut plăţi nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreţ.

Potrivit DNA, Secureanu şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia primară, în sensul că, în calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti şi ordonator de credite, ar fi dispus, în perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plăţi în cuantum total de 648.193 lei din fondurile unităţii sanitare către mai multe societăţi comerciale.

Florin Secureanu mai fusese trimis în judecată de DNA în mai 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinţe deosebit de grave – şi luare de mită.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22