Extrema dreapta europeana se reuneste la Sinaia. Marine Le Pen, invitat de onoare

Vlad Toma | 15.04.2016

Mai multi lideri ai partidelor nationaliste din UE se vor intalni maine, la Sinaia, la Conferinta Internationala "Europa noastra - Europa Natiunilor". La aceasta intalnire va participa si Marine Le Pen, presedinta Frontului National din Franta.

Pe aceeași temă

 

Europarlamentarul roman Laurentiu Rebega, unul dintre organizatori, a declarat ca evenimentul are ca tema principala "problemele actuale ale UE", anunta ziare.com


Vor lua cuvantul eurodeputatii Marcel de Graaff (Olanda), Edouard Ferrand (Franta) si Franz Obermayr (Austria).


La eveniment au fost invitati reprezentanti ai conducerii Parlamentului Romaniei, Ministerului de Externe si Ambasadei Republicii Franceze, dar si ai partidelor parlamentare si neparlamentare, informeaza Digi24.
 

In decembrie 2015, membrii grupului Europei Natiunilor si Libertatii din Parlamentul European s-au întâlnit la Bucureşti la o dezbatere cu tema "patriotism in UE". Dezbaterea a fost organizată si atunci de Laurentiu Rebega, singurul europarlamentar roman din acest grup.

 

Grupului Europei Natiunilor si Libertatii este format din 38 de nationalisti. Membrii ENL din Austria, Polonia, Olanda şi Franta au discutat despre restaurarea granitelor in spatiul Schengen. Marcel de Graaf, copresedintele al grupului a declarat atunci ca Romania este "norocoasa" ca inca nu este membra in Schengen, conform Hotnews.


Rebega le-a declarat jurnalisti ca "invazia controlata" a imigrantilor ar putea sa creeze foarte multe probleme in UE si sa destabilizeze mult mai multe state decat a facut-o pana acum. El a mai spus că dezbaterea pe care a organizat-o incearca sa sublinieze importanta suveranitatii, a traditiilor si a valorilor culturale ale statelor membre ale UE.

 

Discuţiile s-au concentrat în jurul problemei "suveranitatii nationale" si a importantei pastrarii "identitatii" in fata "uniformizarii", dar au atins si problema migratiei si valului de refugiati. Europa a fost considerata "bolnava" si s-a mentionat crearea unui proiect nou, care sa restabileasca granitele nationale. 

 

Michal Marusik, delegatul ENL din Polonia: "Statele europene sunt cu adevarat bolnave. Daca nu exista state suverane inseamna ca nu exista o rivalizare naturala intre acestia. Nu exista niciun castigator. UE este un paznic al acestei stari de lucruri. Trebuie sa iesim din aceasta situatie. Trebuie sa cream un proiect nou, pe o filozofie noua, rivalizare intre state suverane. Romania o tara care sufera, a devenit o colonie, a fost furata mult sub dominatia UE. O mare parte din popor a fugit din tara, are nevoie foarte mare de mandrie nationala de patriotism. Sper ca miscarea asta va fi o mare miscare politica, este posibil sa se intampla si in Romania."
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22