Facebook și Instagram, interzise oficial în Rusia: Grupul Meta este ”extremist”

L. G. | 21.03.2022

Un tribunal din Rusia a hotărât luni, 21 martie, interzicerea rețelelor sociale Facebook și Instagram după ce instanța a concluzionat că grupul care le deține, Meta Platforms Inc, este ”extremist”.

Pe aceeași temă

Reţeaua Instagram a fost blocată după ce Meta a afirmat că le va permite utilizatorilor de social media din Ucraina să posteze mesaje care fac apel la violenţă împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi trupelor ruse trimise în Ucraina pe 24 februarie, anunță Reuters.

Anterior în cursul zilei de luni, Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) ceruse interzicerea ”imediată” a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru ”extremism”, într-un context de creştere a represiunii de la declanşarea ofensivei în Ucraina.

Potrivit agenţiei TASS, un reprezentant al companiei a declarat luni la tribunal că Meta şi-a modificat între timp regulamentul pentru a interzice ''rusofobia şi apelurile la violenţă''.

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, au fost deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei reţele virtuale private (VPN).

Stiai ca poti economisi pana la 192 lei pentru fiecare angajat daca oferi cardul de masa Up Dejun, mai mult decat daca le-ai oferi prime in bani sau cresteri salariale? Alege cel mai apreciat beneficiu extrasalarial si bucura-te de o echipa mai motivata si un business mai sanatos. Cere o oferta AICI!

De asemenea, site-urile a zeci de media ruse şi străine, printre care al BBC, au fost blocate.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video YouTube de activităţi ''teroriste'', prima etapă către blocarea lor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22