Fatah, mişcarea preşedintelui Abbas, ripostează la vizita lui Pence, vicepreşedintele SUA

E.b. | 17.12.2017

Fatah, mişcarea preşedintelui Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas, a lansat un apel la manifestaţie în interiorul şi în jurul Ierusalimului împotriva vizitei vicepreşedintelui american, Mike Pence (foto), aşteptat miercuri în Oraşul Sfânt, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

  

În acelaşi timp, mii de palestinieni au participat la funeraliile a doi dintre cei patru palestinieni ucişi cu o zi înainte de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată şi în Fâşia Gaza, unde zeci de mii de palestinieni au protestat faţă de decizia preşedintelui american, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

 

Mike Pence, care urmează să efectueze o vizită în Egipt şi Israel, a anulat partea palestiniană a turneului său după refuzul lui Mahmoud Abbas de a se întâlni cu el în semn de protest faţă de decizia lui Donald Trump.

 

"Îndemnăm la manifestaţie miercuri la intrările în Ierusalim şi în Oraşul Vechi împotriva vizitei vicepreşedintelui american şi a deciziei preşedintelui Donald Trump", a informat într-un comunicat Fatah, care domină Autoritatea Palestiniană condusă de Mahmoud Abbas.

 

Anunţată la 6 decembrie, decizia unilaterală a Statelor Unite de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a provocat emoţie în întreaga lume şi manifestaţii în teritoriile palestiniene şi în mai multe ţări arabe şi musulmane în special.

 

Pentru palestinieni, decizia americană prejudiciază nu doar rezultatul negocierilor de pace al căror obiect îl reprezintă statutul Ierusalimului.

 

Ea neagă identitatea arabă a Ierusalimului de Est, ocupat şi anexat de Israel, şi sabotează aspiraţia lor de a-şi stabili într-o zi capitala viitorului lor stat la Ierusalimul de Est.

 

Israelul proclamă întregul Ierusalim drept capitala sa "indivizibilă", mai transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22