FBI ar fi ridicat 300 de documente secrete în timpul percheziției la reședința lui Donald Trump

L. G. | 23.08.2022

FBI a recuperat peste 300 de documente cu menţiunea „secret” de pe proprietatea fostului preşedinte Donald Trump din Florida, între care rapoarte CIA, Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) şi FBI.

Pe aceeași temă

Un prim lot de peste 150 de documente secrete fusese predat în ianuarie Serviciului naţional al arhivelor, a relatat publicaţia New York Times, citând mai mulţi responsabili familiarizaţi cu acest dosar, potrivit Reuters.

În iunie, consilierii lui Donald Trump au mai predat Departamentului de Justiţie al SUA un al doilea set de documente, în timp ce un al treilea lot a fost confiscat de FBI în cursul unei percheziţii controversate efectuate luna aceasta la reşedinţa fostului preşedinte din Mar-a-Lago, în Florida, potrivit cotidianului.

Nici Ministerul Justiţiei şi nici reprezentanţii ex-preşedintelui american nu au răspuns deocamdată la o solicitare Reuters de a face vreun comentariu pe marginea acestor recuperări de documente.

Donald Trump a solicitat luni unui tribunal federal din Florida să împiedice FBI să analizeze documentele confiscate la domiciliul său până când nu este desemnat un expert care să supravegheze procesul.

Percheziţia FBI este parte a unei anchete federale destinată să stabilească dacă fostul locatar al Casei Albe a luat ilegal documente la sfârşitul mandatului său în ianuarie 2021.

Până în prezent nu se cunoştea exact volumul de materiale pe care forţele de securitate americane îl găsiseră la domiciliul lui Trump, notează EFE.

Conţinutul documentelor pe care Trump le-a luat de la Casa Albă nu este dat publicităţii, având în vedere că sunt materiale „secrete".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22