FBI: Clinton si-a folosit mailul cu multa neatentie dar nu poate fi pusa sub acuzare

Vlad Toma | 06.07.2016

FBI a recomandat ieri ca Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in toamna acestui an, sa nu fie pusa sub acuzare in cazul modului nesecurizat in care si-a folosit mailul in timp ce era secretar de stat.

Pe aceeași temă

 

FBI a precizat insa ca, desi nu a incalcat in mod efectiv nicio lege, Hillary Clinton si-a folosit mailul cu multa neglijenta, nefiind foarte atenta in privinta informatiilor clasificate cu care lucra, anunta Reuters.

 

Anchetarea modului in care Clinton a folosit un server de mail nesecurizat in perioada in care era secretar de stat a fost una dintre cele mai mari probleme pe care aceasta le-a avut in campanie electorala.

 

Criticile venite din partea FBI, chiar daca nu au ajuns la nivelul unor acuzatii, a dat nastere unor noi atacuri contra candidatului democratilor, initiate in principal de Donald Trump si de cei care il sustin.

 

Republicanii au incercat sa interpreteze acest caz ca fiind o dovada a faptului ca Hillary Clinton s-ar crede deasupra legii, ridicand de asemenea semne de intrebare in increderii pe care cetatenii ar putea sa o aiba in aceasta.

 

Directorul FBI, James Comey, a contrazis anumite declaratii facute de Clinton aratand ca aceasta ar fi trimis cel putin 110 mailuri care contineau informatii clasificate desi candidate democratilor declarase ca nu a folosit serverele sale private pentru a primi sau trimite informatii clasificate.

 

Donald Trump a declarat ca Hillary Clinton a mintit atunci cand a spus ca nu si-a folosit serverele private in cazul informatiilor clasificate, precizand ca aceasta ar trebui sa se retraga din cursa pentru functia de presedinte deoarece mailul sau ar fi putut fi accesat de dusmanii SUA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22