FBI investighează atacul hackerilor ruşi asupra The New York Times

E.b. | 24.08.2016

Agenţii FBI au anunţat că au lansat o investigaţie cu privire la posibile atacuri cibernetice orchestrate de către hackerii ruşi, care au vizat publicaţia americană The New York Times (NYT), implicată puternic în campania democratei Hillary Clinton.

Pe aceeași temă

  

De asemenea, jurnaliştii NYT au fost primii care i-au acuzat pe hackerii ruşi de orchestrarea unei scurgeri de date din sistemul informatic al Comitetului Naţional Democratic, informează BBC, conform News.ro.

 

CNN a transmis că, potrivit unor oficiali americani, „investigatorii cred că spionajul rusesc se află, probabil, în spatele atacurilor. Hackerii ruși ar avea ca obiectiv organizații de media ca parte a unei serii mai ample de atacuri cibernetice, care s-au concentrat și asupra organizațiilor Partidului Democrat”.

 

Reuters transmite că nu a reuşit să confirme informațiile CNN. 

 

Biroul Federal de Investigații (FBI) a refuzat să comenteze, iar Secret Service - serviciul secret care asigură securitatea președintelui SUA și a altor demnitari, dar are și atribuții împotriva falsificării de bani și a criminalității cibernetice - nu a răspuns solicitării Reutersde a comenta știrea

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22