FBI, îngrijorări serioase faţă de acurateţea memoriului republican legat de ingeriţa rusă

E.b. | 01.02.2018

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a precizat miercuri că are îngrijorări serioase cu privire la omisiunile"care afectează acurateţea unui memoriu parlamentar confidenţial.

Pe aceeași temă

 

 

Acesta relevă, potrivit autorilor republicani, abuzuri în supravegherea campaniei electorale a lui Donald Trump din 2016, transmit agenţiile internaţionale de presă.

 

Comitetul pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, prezidat de republicanul Devin Nunes, a aprobat luni seara declasificarea unui document de patru pagini, în ciuda opoziţiei Departamentului de Justiţie şi a FBI care afirmă că acest memoriu ar conţine informaţii sensibile despre operaţiunile americane de contraspionaj, transmite AFP, preluată de Agerpres.


Însă, potrivit Reuters, miercuri, la câteva ore după această rară critică publică din partea FBI, un oficial al administraţiei Trump a spus că documentul în cauză va fi probabil făcut public joi.


"FBI a beneficiat de o oportunitate limitată de a examina acest memoriu în ziua dinaintea votului Comitetului pentru declasificare", a precizat FBI în comunicatul de miercuri. "Aşa cum am arătat în timpul analizei noastre iniţiale, avem îngrijorări serioase privind omisiuni ale unor fapte care afectează fundamental acurateţea memoriului", arată FBI.


FBI a refuzat să spună dacă directorul Christopher Wray, care a văzut memoriul în weekend, a aprobat comunicatul, scrie Reuters. Trump l-a numit pe Wray la conducerea instituţiei după demiterea directorului James Comey, în luna mai a anului trecut.


Republicanul Devin Nunes a respins, într-o declaraţie emisă miercuri, ca fiind "false", obiecţiile Departamentului de Justiţie şi FBI faţă de declasificarea documentului.


Democraţii susţin că republicanii forţează cu desecretizarea acestui memoriu în încercarea de a compromite ancheta procurorului special Robert Mueller (foto, dreapta) privind presupusele legături între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump.


După decizia de luni din Comitetul pentru servicii secrete al Camerei Reprezentanţilor, Trump are cinci zile la dispoziţie pentru a permite publicarea acestui memoriu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22