Fidesz propune atacarea in instanta a cotelor obligatorii de redistribuire a refugiatilor

Iulian Popescu | 07.11.2015

Fidesz, partidul premierului maghiar Viktor Orban, a depus în Parlament un proiect de lege prin care se cere atacarea la instanțele europene a cotelor obligatorii pentru redistribuirea refugiaților în statele membre.

Pe aceeași temă

 

Textul ar trebui votat la începutul lunii decembrie.

 

Distribuția a 160.000 de refugiați între țările membre ale UE, decisă prin majoritate calificată la summitul european de pe 23 septembrie, a fost respinsă atunci de mai multe state din Europa de est, printre care Ungaria. România, Slovacia și Republica Cehă.

 

Planul de "relocare" este "inaplicabil" și contravine normelor UE prin faptul că "ocolește" parlamentele naționale, a declarat Gergely Gulyas, deputat Fidesz, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

 

Ungaria a fost de asemenea criticată de partenerii ei europeni pentru închiderea a două dintre frontierele sale în fața migranților, cea cu Croația și cea cu Serbia, instalând mai ales un gard de sârmă ghimpată pe zeci de kilometri. Budapesta se declară gata să facă același lucru la frontiera cu România.

 

De la închiderea frontierei sale la mijlocul lunii octombrie, țara a tăiat drumul migranților și refugiaților care au fost 400.000 de la începutul anului, pentru a nu mai tranzita pe teritoriul ei spre Europa de vest și de nord. Aceștia trec acum prin Slovenia.

 

Guvernul lui Viktor Orban apără o linie dură ce câștigă teren, mai ales după afirmațiile unor responsabili politici austrieci și sloveni care s-au declarat gata să controleze mai strict intrarea refugiaților în țările lor, scrie AFP, preluată de Agerpres.

 

CITIȚI ȘI: Merkel, critici dure la adresa celor care au refuzat cotele: Este un pericol pentru Europa

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22