Flacăra Olimpică a fost stinsă după un spectacol total, în stil brazilian VIDEO

E.b. | 22.08.2016

Brazilia şi Rio de Janeiro şi-au luat adio, duminică noapte, de la cei 10.500 de sportivi găzduiţi timp de două săptămâni. Flacăra olimpică a fost stinsă și a urmat un spectacol total, în stil brazilian, o explozie de lumină, culoare și bucurie. Jocurile Olimpice revin peste patru ani, în capitala Japoniei, la Tokyo.

Pe aceeași temă

 

„Declar ediţia a 31-a a Jocurilor Olimpice închisă. Chem tineretul lumii să se reunească din nou, la Tokyo, peste patru ani", a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach.

 

Drapelul olimpic a fost predat de primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, guvernatorului capitalei Japoniei, Yuriko Koike, în cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice din Brazilia. Drapelul a fost predat după intonarea imnului Greciei, considerată „părintele” Jocurilor Olimpice, şi după arborarea steagului acestei ţări. Apoi s-a intonat imnul olimpic, dar şi imnul viitoarei gazde a JO din 2020, Japonia, conform Digi24.ro.

 

Jocurile Olimpice la Rio au început la 5 august şi s-au încheiat duminică. România a încheiat pe locul 47 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după 16 zile de întreceri. România a obţinut aurul prin spadă la feminin, argint la tenis prin Tecău şi Mergea, bronz la canotaj 8+1, haltere  (Sâncrăian) şi lupte (Saritov). Este al doilea cel mai prost rezultat pentru România în privința numărului de medalii, după 1952, când a obținut cel mai mic număr de medalii - patru. 

 

 

 

 

 

Simona Pop, campioană olimpică la spadă, a defilat alături de ceilalţi sportivi reprezentativi pentru fiecare delegaţie la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro.  Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la cea de închidere, sportivii „portdrapel” au sosit singuri, având alături doar câte un reprezentant al organizatorilor. Apoi, au defilat sportivii care au mai rămas la Rio în ultimele zile de competiţie, relatează News.ro.
Carnaval a la Rio

 

A urmat un carnaval în cel mai pur stil brazilian. Sportivii care au concurat în ultimele 16 zile la Jocurile Olimpice de la Rio au dansat şi s-au distrat în ploaie în acordurile muzicii braziliene, pe stadionul Maracana.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22