Forțe paramilitare din Rusia au fost trimise în Venezuela pentru a-l apăra pe președintele Maduro

Laurentiu Gheorghe | 26.01.2019

Sute de luptători ruși angajați ai unor firme de securitate au fost trimiși în Venezuela pentru a-i asigura protecția președintelui Nicolas Maduro, care nu mai este recunoscut de mai multe state americane.

Pe aceeași temă

Forțele paramilitare ruse, care au mai participat la misiuni în Ucraina și Siria ajuns in Venezuela in ultimele zile pentru a consolida dispozitivul de securitate al presedintelui Nicolas Maduro in contextul protestelor de opozitie sustinute de Statele Unite, transmite Reuters.

Conform unor surse citate de agentia Reuters, Moscova a trimis aproximativ 400 de agenti paramilitari in Venezuela. Alte surse afirma ca numărul acestora ar fi mai redus.

Agentii de securitate fac parte din Grupul Wagner, format din fosti militari care au luptat clandestin pentru sustinerea trupelor ruse in Ucraina si in Siria. Grupul Wagner nu a comentat informatiile.

Ministerul rus al Apararii si Ministerul Informatiilor din Venezuela nu au facut niciun comentariu pe aceasta tema. Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a declarat: "Nu avem astfel de informatii".

Combatantii paramilitari ar fi ajuns in Venezuela la bordul unor avioane ruse care au facut escala in Cuba.

Reamintim ca Venezuela trece printr-o criza de proportii. Deja prabusita din punct de vedere economic - cu inflatie de 1.300.000% in 2018 - statul a intrat si intr-o criza politica, dupa ce seful legislativului Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri presedinte interimar al Venezuelei, fiind sustinut de SUA si mai multe state din America Latina, inclusiv Brazilia, Argentina si Columbia.

Rusia, Turcia si China in schimb, au informat ca sustin in continuare guvernul actual, condus de Nicolas Maduro. De pe continentul american, Mexic, Cuba si Bolivia il sustin de asemenea pe Maduro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22