Fortele aeriene germane au efectuat prima misiune alaturi de aliati in Siria

Tudor Despina | 16.12.2015

Fortele aeriene germane au participat, miercuri, la prima misiune in coordonare cu aliatii din coalitia anti-terorista din Siria.

Pe aceeași temă

 

Potrivit agentiei EFE, un Airbus A310 a petrecut cinci ore in aer pentru a alimenta avioanele de vanatoare ale aliatilor care lovesc pozitiile Statului Islamic in Siria. Participarea Berlinului in campania militara din Orientul Mijlociu e limitata doar la misiuni de alimentare pentru aeronavele de lupta ale celorlalte state.

 

In 13 Decembrie, Cancelarul german Angela Merkel a declarat ca Germania isi face datoria in lupta contra ISIS si ca nu e cazul sa existe noi discutii pe acest subiect. Merkel a respins astfel cererea SUA de a furniza mai mult ajutor militar în lupta contra ISIS.

 

"Cred că Germania îşi îndeplineşte rolul şi nu trebuie să discutăm despre noi probleme legate de acest subiect în acest moment", a declarat liderul de la Berlin. Conform Der Spiegel, secretarul american al Apărării Ashton Carter a trimis o scrisoare în care solicită Berlinului o contribuţie mai mare in lupta contra ISIS, la o săptămână după ce Parlamentul german a aprobat un plan privind participarea la campania din Siria.

 

Actuala misiune germană include şase avioane de recunoaştere de tip Tornado, o fregată pentru protecţia portavionului francez Charles de Gaulle, aeronave de realimentare cu carburant şi până la 1.200 de militari.

 

Această mobilizare constituie un răspuns direct la apelul preşedintelui francez Francois Hollande, în urma atacurilor teroriste de la Paris, soldate cu 130 de morţi. Germania nu intenţionează să efectueze atacuri aeriene în Siria. Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că Berlinul ar putea avea nevoie de forţe armate suplimentare pentru a face faţă acestui rol mai îndrăzneţ.

 

Peste 3.000 de militari germani sunt mobilizaţi în prezent în străinătate, iar misiunea din Siria va creşte acest număr cu 1.200 de oameni. Von der Leyen vrea, de asemenea, să trimită alţi 650 de militari în Mali, care să ajute trupele franceze în campania împotriva militanţilor islamişti din regiune. De asemenea, Germania a început, anul trecut, să înarmeze kurzii irakieni care luptă împotriva Statului Islamic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22