Forțele ucrainene au lovit o bază rusă din orașul ocupat Melitopol, dar pierd în Lisiciansk

L. G. | 03.07.2022

Forţele ucrainene au atacat cu rachete o bază rusească din Melitopol, oraş din sudul Ucrainei ocupat de forţele ruse, a anunţat duminică primarul exilat al localităţii, Ivan Fedorov, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

„La ora 3 (00:00 GMT) şi la ora 5 (02:00 GMT), au avut loc peste 30 de lovituri exclusiv asupra bazei militare”, a declarat Fedorov, care se află în prezent într-un teritoriu controlat de Ucraina, într-un discurs video pe Telegram, adăugând că baza „a fost scoasă din funcţiune”.

Fedorov a mai declarat că activitatea forţelor de rezistenţă a făcut ca un tren blindat rusesc care transporta muniţie să deraieze sâmbătă în apropiere de Melitopol.

Agenţia de presă rusă RIA a confirmat că forţele ucrainene au atacat zona Aviamisteciko în care se află aeroportul din Melitopol, dar nu a precizat dacă aerodromul a fost lovit.

RIA a citat un oficial local numit de ocupantul rus, Vladimir Rogov, care a declarat că între 16 şi 18 rachete ucrainene de tip MLRS au lovit Melitopolul în două atacuri, la 03:00 şi 04:45, ora Moscovei (00:00 GMT şi respectiv 01:45 GMT).

Reuters menţionează că nu a putut verifica informaţiile din surse independente.

Pe de altă parte, Statul Major general al armatei ucrainene a recunoscut că trupele ruse au făcut progrese în oraşul Lisiceansk, din estul Ucrainei, relatează dpa.

"În regiunea Doneţk, ocupanţii se concentrează pe consolidarea poziţiilor lor în oraşele Lisiceansk şi Verhoniokamianka", a transmis duminică Statul Major general ucrainean.

Liderul ucrainean al administraţiei militare din Lugansk, Serhii Gaidai, a confirmat pe canalul său de Telegram că trupele ruse ''au făcut o breşă în districtul Lisiceansk".

Nu este clar dacă unităţi ale armatei ucrainene au mai rămas în oraş, notează dpa.

Separatiştii proruşi au anunţat încă de sâmbătă capturarea oraşului Lisiceansk, în timp ce Kievul a afirmat că oraşul de importanţă strategică se află în continuare sub controlul său.

Lisiciansk ar fi ultimul mare oraş controlat de ucraineni din regiunea Lugansk, după căderea oraşului Severodoneţk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22