Fost deputat din Republica Moldova, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

E.b. | 20.03.2017

Fostul deputat PD Iurie Bolboceanu a fost reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, și acuzat de spionaj și trădare de patrie.

Pe aceeași temă

 
  

 

Potrivit ordonanței de reținere, procuratura a inițiat urmărirea penală în vara anului trecut în conformitate cu articolele 337 „Trădare de patrie” și articolul 338 „Spionaj” din Codul penal al Republicii Moldova, scrie Agora.md.

 

Bolboceanu a avut contacte cu adjunctul atașatului militar din Ambasada Federației Ruse în Moldova, Alexandr Grudin, căruia i-ar fi transmis unele informații”, susțin procurorii.

 

 

Deocamdată nu se știe ce a fost găsit în urma perchezițiilor și care este statutul persoanei reținute - suspect sau inculpat. De asemenea, Procuratura Generală nu a informat oficial despre reținerea fostului deputat, deși ordonanță de reținere a fost semnată de procurori, afirma publicaţia citată.

 

În ordonanță se mai spune că, în timpul întâlnirilor sale, cei doi își asigurau măsuri stricte de confidențialitate.

 

 

Deputatul Iurie Bolboceanu a anunțat pe 6 martie 2014 că părăsește fracțiunea și Partidul Democrat. Parlamentarul a evitat la acel moment să-și explice gestul.

 

 

 

*****************************

 

 

Potrivit presei de peste Prut, Iurie Bolboceanu a figurat în dosarul de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei.

 

În vara anului trecut, fostul procuror al Capitalei, Ion Diacov, a declarat că Bolboceanu ar avea o implicare într-un dosar de luare de mită, unde figurează și un traficant de droguri. Totodată fostul procuror susține că de 3 ani dosarul respectiv trebuia trimis în instanța de judecată, dar acest proces este tărăgănat intenționat de procurori.
  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22