Fostul cancelar german Gerhard Schröder părăsește consiliul de administrație al Rosneft

L. G. | 20.05.2022

Gerhard Schröder, fost cancelar german și un apropiat al lui Vladimir Putin, va părăsi consiliul de administrație al Rosneft, a anunțat grupul petrolier rus, citat de Le Monde.

Pe aceeași temă

Potrivit Rosneft, Schröder a informat compania că nu-și poate prelungi funcțiile în consiliul de administrație.

Fostul cancelar federal german Gerhard Schröder, a fost privat de o parte dintre privilegiile sale de fost cancelar german, tocmai din cauza apropierii de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Grupurile parlamentare ale coaliţiei (aflate la guvernare) au decis asupra consecinţelor comportamentului fostului cancelar şi lobbyist Gerhard Schröder în faţa invaziei ruse în Ucraina”, a anunțat joi comisia pentru buget din Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Schröder îşi va pierde biroul care îi era pus la dispoziţie şi personalul aferent, însă îşi va păstra protecţia personală din partea poliţiei şi pensia sa de fost cancelar federal. Astfel, nu s-a dat curs cererii opoziţiei conservatoare ca Gerhard Schröder să-şi piardă şi pensia.

Tot ieri, membrii Parlamentului European au votat cu o largă majoritate o rezoluție fără caracter obligatoriu care cere extinderea sancțiunilor europene la membrii europeni ai consiliilor de administrație ale marilor companii ruse şi la politicieni care continuă să primească bani din Rusia”.

Gerhard Schröder a fost cancelar din 1998 până în 2005, fiind ultimul social-democrat din fruntea guvernului înaintea lui Olaf Scholz.

Ulterior a lucrat pentru companiile Nord Stream, Gazprom şi Rosneft, printre altele. Conducerea SPD i-a cerut să demisioneze din partid şi au existat, de asemenea, cereri pentru excluderea sa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22