Franța: Emmanuel Macron îl va primi lunea viitoare pe Vladimir Putin la Versailles

Dora Vulcan | 22.05.2017

Reprezentanţii Elysee au anunţat luni după-amiază că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îl va primi pe 29 mai pe liderul Rusiei, Vladimir Putin, la palatul Versailles, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 Emmanuel Macron îl va primi lunea viitoare pe omologul său rus, Vladimir Putin la Marele Trianon de la Versailles, cu ocazia expoziției despre vizita lui Petru cel Mare în Franța în 1717, a anunțat luni Palatul Elysee, citat de AFP.

 

Aceasta va fi prima vizită a președintelui rus la Paris, după alegerea lui Emmanuel Macron.

 

Kremlinul a confirmat într-o declarație vizita, precizând, în special, că „un schimb de opinii“ ar fi oportun „cu privire la problemele internaționale și regionale actuale, inclusiv coordonarea luptei împotriva terorismului și soluționarea crizelor din Siria și Ucraina“.

 

„Situația și perspectivele de dezvoltare a relațiilor ruso-franceze în domeniul politic, economic și comercial, culturale și umanitare“, vor fi, de asemenea, discutate, se mai spune în declarația publică a Kremlinului.  

 

 

Putin a salutat pe 8 mai alegerea lui Macron, îndemnându-l pe succesorul lui François Hollande să depășească ”neîncrederea reciprocă“ între Franța și Rusia pentru a-și alătura „forțele pentru a asigura stabilitatea și securitatea internațională“ .

 

Cei doi lideri au avut prima lor conversație telefonică pe 18 mai, la inițiativa lui Putin. Ei au convenit să „lucreze împreună pe probleme de afaceri internaționale și regionale, inclusiv în lupta împotriva terorismului.“

 

Ambasadorul rus în Franța Alexandre Orlov a spus recent într-un interviu că Macron „pare mai hotărât decât François Hollande“ privind situația din Siria.

 

 

Franța și Moscova s-au confruntat pe tema conflictului din Siria și a susținerii acordate de Moscova regimului lui Bashar al-Assad.

 

Pe de altă parte, echipa de campanie a lui Emmanuel Macron și-a exprimat neîncrederea în Rusia, acuzând-o în mod deschis pentru că a încercat să manevreze votul împotriva lui Macron prin intermediul rețelelor sociale. 

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat orice implicare a Rusiei în operațiunea respectivă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22