Franta a dispus distribuirea de urgenta a unui antidot in caz de atac cu arme chimice

Iulian Popescu | 22.11.2015

Guvernul de la Paris a autorizat sambata farmacia armatei sa distribuie imediat catre serviciile de urgenta un antidot in eventualitatea unor atacuri cu arme chimice, scrie Hotnews, citand AFP.

Pe aceeași temă

 

Toate masurile de precautie sunt luate, insa un eventual atac cu arme chimice sau bacteriologice "face parte din risc", a declarat duminica ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, citat de AFP.

 

"Este foarte complicat sa transporti arme chimice de pe un teritoriu pe altul", a subliniat Jean-Yves Le Drian, dand insa asiguraru ca "sunt luate toate masurile de precautie pentru a evita riscurile unui atac de acest fel".

 

"Suntem in razboi. Nu un razboi cu care istoria, in mod tragic, ne-a obisnuit. Nu, un razboi nou, extern si intern, unde teroarea este scopul principal si prima arma", afirma zilele trecute si premierul Manuel Valls.

 

"Poate exista de asemenea riscul de arme chimice sau bacteriologice", a spus el. Este "mai mult ca niciodata" timpul sa adoptam dosarul european al pasagerilor de avioane, a subliniat Manuel Valls.

 

***

 

In Franta sunt posibile atacuri cu arme chimice sau bacteriologice, a atentionat joi si premierul Manuel Valls, la mai putin de o saptamana de la atentatele asupra Parisului.

 

“Poate exista riscul cu arme chimice sau bacteriologice”, spunea joi premierul Manuel Valls in cadrul unui discurs sustinut in fata Adunarii Nationale a Frantei. Seful Executivului de la Paris a cerut prelungirea starii de urgenta pe teritoriul tarii, potrivit AFP. Este "mai mult ca niciodata" timpul sa adoptam dosarul european al pasagerilor de avioane, a spus el. "Suntem in razboi. Nu un razboi cu care istoria, in mod tragic, ne-a obisnuit. Nu, un razboi nou, extern si intern, unde teroarea este scopul principal si prima arma", a subliniat Valls, potrivit Hot News.

 

CITEȘTE ȘI: Franta, sub riscul unor atacuri chimice si bacteriologice, avertizeaza premierul Valls

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22