Franța impune „permisul sanitar” pentru accesul în muzee după explozia de cazuri Covid

Redactia | 21.07.2021

Franța impune folosirea unui „permis de sănătate” pentru accesul în muzee, cinematografe și spații culturale, în mijlocul unui val puternic de îmbolnăviri cu Covid-19, generat de virulenta variantă Delta.

Pe aceeași temă

De miercuri, francezii vor trebui să facă dovada vaccinării, unui test negativ sau vindecării de Covid pentru a putea intra în majoritatea muzeelor și cinematografelor, relatează BBC

Parlamentarii francezi vor dezbate dacă să extindă această regulă și pentru luna august la intrarea în cafenele restaurante și spații comerciale.

Decizia a fost luată la o zi după ce Franța a înregistrat 18.000 de cazuri noi în 24 de ore, o creștere masivă, generată în principal de circularea variantei Delta, original descoperită în India. În această situație, guvernul de la Paris a anunțat că Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei.

Numărul de cazuri a crescut accelerat în ultimele zile, săptămâna trecuta se înregistrau medii de 7.000 de cazuri pe zi. Săptămâna aceasta, numărul a crescut cu 150%.

„Nu am mai văzut așa ceva până acum”, a spus ministrul sănătății francez, Olivier Veran, în fața Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului francez. El a precizat că varianta Delta nu se poate compara cu nicio altă variantă anterioară în ce privește capacitatea crescută de transmitere.

Președintele Emmanuel Macron anunțase anterior că există planuri pentru crearea acestui „permis sanitar” dar și vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în domeniul sanitar, până în septembrie.

Planurile lui Macron, însă, s-au dovedit controversate și au dus la proteste. Peste 100.000 de francezi au protestat, sâmbătă, împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID la Paris, Strasbourg, Lille şi la Montpellier. Protestatarii au scandat „Libertate!” şi au purtat semne care denunţau o „dictatură sanitară” a preşedintelui Macron.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22