Franta lanseaza noi atacuri aeriene impotriva unor pozitiile ale Statului Islamic in Siria

Paul Cristescu | 09.10.2015

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Apararii, a anuntat ca Franta a efectuat noaptea trecuta atacuri aeriene impotriva unei tabere de antrenament a Statului Islamic in Siria.

Pe aceeași temă

 

Armata franceza a efectuat primele atacuri aeriene impotriva gruparii Statul Islamic in Siria pe 27 septembrie, in urma deciziei de a-si extinde campania aeriana impotriva jihadistilor din Irakul vecin, relataza Reuters, conform Hotnews.
 

Atacurile au vizat atunci Rakka, orasul din centrul Siriei considerat fieful organizatiei Statul Islamic. "Am (efectuat atacurile) in baza informatiilor colectate in cursul operatiunilor aeriene angajate de mai mult de doua saptamani, cu respectarea autonomiei noastre de actiune, in coordonare cu partenerii nostri din coalitie", preciza atunci Presedintia franceza.

 

CITITI SI: Siria. Rusii lanseaza atacuri aeriene asupra pozitiilor Stat Islamic de la Palmira

 

Presedintele Francois Hollande a anuntat inca de pe 7 septembrie ca, in urma primelor zboruri de recunoastere efectuate in Siria chiar de a doua zi, urmau sa fie efectuate atacuri justificate, de legitima aparare. 
 

Armata ii va ataca pe "toti cei care ameninta Franta", declara la randul sau ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, intr-un interviu acordat Le Monde pe 18 septembrie.

 

In pofida faptului ca fortele aeriene franceze sunt integrate in comandamentul american pentru atacuri in Irak, Parisul insista ca operatiunile in Siria sunt efectuate in mod autonom. "Suntem integrati in securizarea spatiului aerian sirian de catre americani, dar avem libertatea de apreciere, a tintelor informatiilor si actiunilor noastre", preciza Le Drian.

 

Ministerul francez al Apararii a precizat ca nu va fi vorba despre o "campanie masiva de atacuri", ci despre atacuri tintite.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22