Franta, sub riscul unor atacuri chimice si bacteriologice, avertizeaza premierul Valls

Tudor Despina | 19.11.2015

In Franta sunt posibile atacuri cu arme chimice sau bacteriologice, a spus joi premierul Manuel Valls, la mai putin de o saptamana de la atentatele asupra Parisului. De peste ocean, americanii avertizeaza asupra unor noi tinte, in Italia.

Pe aceeași temă

Poate exista riscul cu arme chimice sau bacteriologice”, spunea joi premierul Manuel Valls in cadrul unui discurs sustinut in fata Adunarii Nationale a Frantei. Seful Executivului de la Paris a cerut prelungirea starii de urgenta pe teritoriul tarii, potrivit AFP. Este "mai mult ca niciodata" timpul sa adoptam dosarul european al pasagerilor de avioane, a spus el. "Suntem in razboi. Nu un razboi cu care istoria, in mod tragic, ne-a obisnuit. Nu, un razboi nou, extern si intern, unde teroarea este scopul principal si prima arma", a subliniat Valls, arata Hot News.

 

In tot acest timp, o alta capitala europeana a ridicat nivelul de precautie antiterorista. La Roma, autoritatile italiene cauta cinci posibili suspecti, asta dupa ce americanii au avertizat asupra unor posibile atacuri in peninsula.

 

Posibile atacuri teroriste ar putea viza Bazilica San Pietro din Roma si Domul si Scala din Milano”, a spus ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, transmite Realitatea TV. “Incepand de ieri, fortele noastre de securitate lucreaza pentru a identifica cinci persoane. Noi mereu luam in serios astfel de avertismente, in special cand vin din partea SUA”, a adaugat seful diplomatiei italiene.

 

Gentiloni a cerut totusi calm din partea populatiei, subliniind ca italienii nu trebuie sa devina prizonierii acestor alerte, fapt ce ar avantaja Daes/Statul Islamic. Mai mult, Italia a decis sa ridice la doi nivelul de securitate, cel mai mare posibil in absenta unui atac direct asupra tarii, toate masurile avand legatura directa cu atentatele asupra Parisului de vinerea trecuta, atacuri ce au lasat in urma 129 de morti si peste 350 de raniti. Atentatele au fost revendicate de militantii Daesh.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22