Frontul Al-Nosra cere jihadiștilor din Caucaz să atace Rusia: Ochi pentru ochi

Paul Cristescu | 13.10.2015

Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, a cerut astazi jihadiștilor din Caucaz să atace Rusia. Liderul gruparii a solicitat tuturor gruparilor rebele sa lase deoparte tensiunile dintre ele si sa se uneasca pentru a contracara actiunile Rusiei si ale Occidentului in Siria.

Pe aceeași temă

 

'Fac apel la mujahedinii (combatanți islamiști) din Caucaz să susțină atât cât pot poporul din Siria. Dacă armata rusă ucide populația noastră, ucideți-le populația, dacă ucide soldații noștri, ucideți-i pe ai lor. Ochi pentru ochi', afirmă Abou Mohammad al-Jolani, citat de Agerpres.

 

El i-a asigurat pe ceilalti membrii ca Rusia va fi infranta și a făcut apel la toate mișcările rebele să se unească în faza actuală. 'Războiul din Siria îi va face pe ruși să uite ororile pe care le-au suferit în Afganistan (...) Ei trebuie distruși, dacă va dori Allah, la porțile Siriei', a afirmat Abou Mohammad al-Jolani.

 

'Lăsați deoparte disputele dintre voi până la dispariția și zdrobirea cruciadei occidentale și a campaniei ruse pe pământul sirian', a adăugat el, într-un apel adresat numeroaselor grupuri rebele diseminate în toată Siria.

 

El le-a cerut de asemenea rebelilor să se unească pentru a lovi localități cu populație de doctrină religioasă alawită, căreia îi aparține președintele Bashar al-Assad. 'Toți mujahedinii de pe toate fronturile trebuie să se mobilizeze pentru a începe o mare bătălie împotriva celor mai sensibile regiuni ale regimului. Trebuie să extindem lupta și să vizăm localități nusairi (termen peiorativ cu care sunt desemnați alawiții) din Latakia și invit toate facțiunile rebele să strângă un număr cât mai mare de obuze pentru a lovi aceste localități în fiecare zi cu sute de proiectile, așa cum procedează ei împotriva noastră', mai spune el în înregistrarea menționată.

 

Atacurile Rusiei in Siria au vizat in special și-a concentrat raidurile în centrul și nordul tarii, unde se află pozițiile Frontului Al-Nosra, în special în provinciile Idleb și Hama.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22