Fugarul Vlad Plahotniuc este acuzat în Rusia de trafic de droguri și spălare de bani

Laurentiu Gheorghe | 27.06.2019

Liderul Partidului Democrat din R. Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost pus sub acuzare în Rusia pentru organizarea unui grup infracțional pentru trafic de droguri, scrie Agenția TASS, citată de Agerpres.

Pe aceeași temă

„Anchetatorii Departamentului Investigatii al Ministerului rus de Interne i-au pus sub acuzare, in absenta, pe fostul presedinte al Partidului Democrat din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, si pe fostul deputat PD, sportivul Constantin Tutu, persoana sa de incredere", se mentioneaza intr-un comunicat al Ministerului de Interne de la Moscova.

Plahotniuc si Tutu sunt acuzati de organizarea unei retele infractionale, conform alineatelor 1 si 2 ale articolului 210 din Codul Penal al Federatiei Ruse, precum si in 28 de cazuri de contrabanda si vanzare de stupefiante in cantitati deosebit de mari, potrivit aceluiasi comunicat.

Potrivit anchetatorilor rusi, Vlad Plahotniuc ar fi fost implicat in livrarile de canabis provenit din Maroc in Rusia pe care îl aducea via Spania, el riscand inchisoarea pe viata.

Surse din Ministerul rus de Interne au declarat portalului Rbc.ru ca fostul lider democrat moldovean figureaza intr-un dosar penal privind organizarea unei retele infractionale care stabilise un canal de livrare de hasis din Africa de Nord, tranzitand Uniunea Europeana catre tarile CSI.

In afara de contrabanda cu droguri, Plahotniuc este acuzat in Rusia si intr-un alt dosar pentru operatiuni valutare ilegale spalarea unor mari sume de bani.

Intr-un mesaj postat pe o retea de socializare, Vlad Plahotniuc a anuntat luni ca renunta la functia de presedinte al Partidului Democrat pentru ca formatiunea „sa poata evolua cat mai activ si profesionist in opozitie”, dar a indicat ca ramane deputat in parlamentul de la Chisinau.

Anterior, ministrul de interne moldovean, Andrei Nastase, ceruse Procuraturii Generale ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului Vlad Plahotniuc si trimiterea lui in judecata „pentru uzurparea puterii in stat”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22