Funeralii de stat reluate pe ruinele de la Amatrice, in urma protestului localnicilor VIDEO

Dora Vulcan | 30.08.2016

Oficiali din cadrul Protecţiei Civile au invitat rude ale celor 242 de victime ale cutremurului devastator de săptămâna trecută să participe marţi la funeraliile de stat organizate pe ruinele din Amatrice, localitatea cea mai afectată de seism, unde au fost aduse 37 de sicrie, relatează The Associated Press şi AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Multe dintre victimele cutremurului sunt turişti care vizitau această aşezare medievală montană, informeaza News.ro.

 

Corpurile lor, dar şi ale altor victime au fost cerute de rude şi înmormântate în alte părţi sau urmează să fie înmormântate în cadrul unor funeralii private.

 

Steagurile au fost coborâte din nou în bernă, marţi, în Italia, în a doua zi de doliu naţional, cu ocazia acestei ceremonii solemne pe ruinele Amatrice.

 

Aceste funeralii, la care sunt aşteptaţi oficiali de stat de rang înalt, urmează să aibă loc la ora locală 18.00 (19.00, ora României), în această localitate care plânge 231 dintre cele 292 de victime confirmate ale cutremurului de miercuri, potrivit ultimului bilanţ al Protecţiei Civile.

 

Serviciul religios va avea loc într-o zonă acoperită, construită în noaptea de luni spre marţi, după ce locuitori din Amatrice au protestat faţă de funeraliile organizate în hangarul unui aeroport din Rieti, la aproximativ 65 de kilometri distanţă.

 

 

În total 231 de persoane au murit la Amatrice în urma cutremurului din 24 august, iar 11 la Accumoli. Alte cinci persoane au murit în regiunea vecină Le Marche.

 

Premierul român Dacian Cioloş urmează să participe la funeraliile de stat din Italia, unde 11 români au murit în urma cutremurului.

 

Cioloş şi ministrul Muncii Dragoş Pîslaru vizitează marţi regiunea devastată de cutremur, în care trăiesc 8.000-10.000 de români.

 

Aproximativ 1,3 milioane de români trăiau anul trecut în Italia, potrivit unor estimări. Mulţi români muncesc în agricultură, ca ajutoare în gospodării sau îngrijesc bătrâni.

 

Echipe în domeniul construcţiilor au ridicat în noaptea de luni spre marţi un complex de corturi care să găzduiască aceste funeralii de stat.

 

Slujba prevăzută marţi seara, pentru mai mult de 200 dintre cele 292 de victime ale cutremurului, reprezintă a doua ceremonie de funeralii de stat în urma seismului care a făcut una cu pământul trei localităţi în centrul ţării.

 

Prima ceremonie, organizată sâmbătă, a adus un omagiu victimelor din regiunea Le Marche. Funeraliile de marţi aduc un omagiu victimelor din regiunea vecină Lazio.

 

Slujba va avea loc la marginea fostului centru al Amatrice, pe locul unui fost azil catolic de bătrâni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22