G7 va trimite un ajutor economic Ucrainei de 18,4 miliarde de dolari

Redactia | 20.05.2022

Liderii finanțelor din grupul celor mai mari șapte economii (G7) din lume au căzut de acord să ajute Ucraina cu 18,4 miliarde de dolari și au spus că sunt pregătiți să sprijine Kievul.

Pe aceeași temă

Ei au decis „să facă mai mult dacă este nevoie”, potrivit unui proiect de comunicat de presă consultat de Reuters.

Miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din SUA, Japonia, Canada, Marea Britanie, Germania, Franța și Italia au avut discuții, în contextul în care Ucraina rămâne fără bani.

Statele G7 au „mobilizat 18,4 miliarde de dolari pentru sprijinul bugetar, inclusiv 9,2 miliarde de dolari din angajamente recente”, în 2022, conform sursei citate.

„Le cerem tuturor partenerilor să ni se alăture în sprijinirea redresării pe termen lung a Ucrainei și să asigure efortul comun masiv ca reconstrucția să fie coordonată îndeaproape, inclusiv cu autoritățile ucrainene și instituțiile financiare internaționale”.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, le-a spus reporterilor: „Mesajul a fost «Suntem alături de Ucraina. Ne vom aduna cu resursele de care au nevoie pentru a trece de asta»”.

Anterior joi, premierul ucrainean Denîs Șmîhal a scris pe Twitter: „Sprijinul partenerilor va accelera victoria noastră...În ciuda eforturilor Rusiei de a distruge economia noastră, împreună vom învinge!”.

Alte angajamente privind arme au fost anunțate joi, șeful diplomației american, Antony Blinken, spunând că a autorizat 100 de milioane de dolari pentru arme, echipament și provizii suplimentare pentru Ucraina.

Senatul american a aprobat joi un ajutor de aproape 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar proiectul de lege a fost trimis Casei Albe pentru a fi semnat de președintele Joe Biden, în contextul în care Washingtonul se grăbește să mențină un flux de asistență militară la aproape trei luni după invazia Rusiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22