Generalul Ben Hodges: Este începutul sfârșitului pentru Federația Rusă. Trebuie să fim pregătiți

L. G. | 05.09.2022

Fostul comandant al trupelor americane în Europa, Ben Hodges, consideră că este începutul sfârșitului pentru Rusia iar SUA și aliații săi trebuie să fie pregătiți, nu cum a fost cazul la prăbușirea URSS.

Pe aceeași temă

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor americane din Europa, spune că este începutul sfârșitului pentru Rusia și că Statele Unite și Occidentul trebuie să se pregătească pentru acest lucru, în condițiile în care căderea URSS a luat lumea pe nepregătite.

„Cred că obiectivele de război ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă «dezimperializarea» Rusiei”, a scris Ben Hodges pe contul său de Twitter.

„Mi se pare că asistăm la începutul sfârșitului Federației Ruse, așa cum arată ea astăzi. Trebuie să fim pregătiți pentru asta... nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS”, a adăugat el.

Mesajul lui Ben Hodges de pe Twitter a venit ca o reacție la o declarație a fostului ambasador al SUA la NATO, Kurt Volker, care a spus că „războaiele imperialiste" ale Rusiei împotriva vecinilor săi nu au început în Ucraina, ci s-au „întâmplat" în Georgia și „nu putem uita că Rusia este încă în Georgia".

Sursa citată afirmă că generalul american a sugerat totodată că Moldova şi Ucraina ar trebui să abordeze împreună problema Transnistriei, deoarece Kremlinul nu mai poate acum să împiedice astfel de eforturi.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">I think that US war-aims for this conflict should include &quot;de-imperialization&quot; of Russia. It seems to me that we are seeing the beginning of the end of the Russian Federation as it looks today. We need to be prepared for this...we were not prepared for the end of the USSR. <a href="https://t.co/tXpx6m3KmU">https://t.co/tXpx6m3KmU</a></p>&mdash; Ben Hodges (@general_ben) <a href="https://twitter.com/general_ben/status/1566503099287707652?ref_src=twsrc%5Etfw">September 4, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22