Generalul NATO McGuire: Un sistem antiracheta Patriot va fi adus temporar in Romania

Dora Vulcan | 27.10.2016

Armata americana va transfera din Germania in Romania un sistem de aparare antiracheta Patriot. Sistemul va fi folosit in cadrul unui exercitiu NATO care se va desfasura la inceputul lui noiembrie, informeaza Reuters citandu-l pe generalul Timothy McGuire.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Comandantul adjunct al armatei americane in Europa Timothy McGuire a spus, citat de Reuters, ca armata a primit ordine "soc" saptamana aceasta sa mute un sistem Patriot din Germania in Romania, in vederea exercitiilor militare anuntate si ele tot in pripă. 

 

 

Exercitiile militare fac parte din eforturile NATO de a acoperi lacunele din apararea aeriana a Aliantei, in incercarea de a descuraja ambitiile Rusiei in Europa de Est, a spus generalul.

 

 

Sistemul Patriot va fi adus in Romania pe calea ferata

 

"Avem treaba de facut... dar acum toata lumea are in vedere aceste lacune si lucram impreuna pentru a le repara", a declarat generalul-maior Timothy McGuire pentru Reuters intr-un interviu telefonic.

 

 

Exercitii cresc gradul de pregatire si perfectioneaza capacitatea armatei de a raspunde amenintarilor imediate, a spus generalul.

 

 

"Nu vrem un razboi, dar cel mai bun mod de a mentine pacea este prin forta si prin pregatire", a spus McGuire.

 

 

El a precizat ca seful Statului Major al Armatei americane, Mark Milley, si liderii celor 38 de armate europene s-au pus de acord asupra acestui punct de vedere in cursul unei reuniuni desfasurate miercuri la Wiesbaden, Germania.

 

 

Ca raspuns la expansiunea militara a Rusiei, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si alti aliati NATO isi consolideaza fortelr si dotarea in Europa de Est pentru sustinerea in Europa de Est, in cadrul celei mai mari mobilizari NATO de la granita Rusiei de la terminarea Razboiului Rece.

 

 

Rusia, intre timp, isi consolideaza prezenta navala in Marea Baltica si Marea Mediterana, dupa ce a stationat sisteme de rachete Iskander - M cu capacitati nucleare in enclava sa Kaliningra, situata intre Polonia si Lituania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22