George Clooney, un critic al lui Trump, susține că SUA are o mare problemă cu rasismul

E.b. | 03.09.2017

Actorul și regizorul american George Clooney a declarat sâmbătă că Statele Unite trebuie să se confrunte cu problemele pe care le au cu rasismul.

Pe aceeași temă

 

Acest acest "nor întunecat", afirmă Clooney, planează asupra țării în momentul de față, conform DPA, preluată de Agerpres.

 

"Un nor întunecat planează asupra țării noastre chiar acum", a declarat Clooney. "Mulți dintre noi suntem supărați, furioși pe noi înșine, pentru calea pe care a luat-o țara, pentru direcția în care se îndreaptă lumea", a adăugat actorul, care se consideră, totuși, "un optimist".

 

"Vom trece prin toate acestea și cred că instituțiile guvernului american tind să funcționeze", a explicat actorul.

 

George Clooney, o personalitate cunoscută pentru vederile sale liberale și un critic al președintelui Donald Trump, a făcut aceste comentarii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, în timpul prezentării noului său film, 'Suburbicon', o peliculă despre rasismul și conformismul Americii anilor '50.

 

Filmul este o comedie neagră, cu Matt Damon și Julianne Moore în rolurile principale, pe baza unui scenariu mai vechi al fraților Coen. Clooney a povestit că a fost atras de scenariu după ce a urmărit discursurile lui Trump despre "ridicarea de garduri și folosirea minorităților drept țapi ispășitori".

 

Cu aceeași ocazie, starul hollywoodian, în vârstă de 56 ani, a subliniat că americanii trebuie să reevalueze modul în care vorbesc despre istoria lor comună, adăugând că nu poate să creadă că încă există oameni atașați de steagul Confederației, un simbol al sclaviei.

 

"Suburbicon" este unul dintre cele 21 de filme care concurează pentru "Leul de Aur", cel mai râvnit premiu al Festivalului de la Veneția, ai cărui câștigători urmează să fie anunțați pe 9 septembrie. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22