George Soros, acuzat in Ungaria ca sprijina financiar imigratia ilegala din aceasta tara

I. P. | 11.10.2015

Miliardarul american George Soros a fost acuzat duminică, de către Fidesz, formațiunea premierul maghiar Viktor Orban, că oferă sprijin financiar pentru „imigrația ilegală necontrolată” din Ungaria, transmite agenția MTI, preluată de Agerpres.

Pe aceeași temă

Parlamentarul Fidesz Istvan Hollik a mai reproșat în plus și stângii maghiare că sprijină imigrația, în pofida faptului că "o consultare națională a arătat clar că poporul ungar dorește ca țara să fie protejată".

 

George Soros și organizațiile sale asociate, precum Comitetul Ungar Helsinki (Hungarian Helsinki Committee), Uniunea Libertăților Civile (Civil Liberties Union — TASZ) sau Fondul pentru Migrație (Migration Aid) "vor face tot posibilul pentru a permite unui număr nelimitat de imigranți să intre în țară", a insistat deputatul citat de Agerpres.

 

Acesta din urmă a sugerat în plus că Soros este în spatele unui manual editat de organizația Bun Venit în Europa (Welcome to Europe), care 'încurajează imigranții să nu coopereze cu autoritățile ungare și să refuze amprentarea'. Istvan Hollik a criticat și propunerea lui Soros ca statele europene să aloce în primii doi ani an câte 15.000 de euro anual pentru fiecare imigrant, iar dacă nu se găsesc fonduri să se apeleze la împrumuturi pentru un asemenea demers.

 

Această sugestie a lui Soros face parte dintr-un plan pe care l-a prezentat la începutul lunii octombrie, el solicitând în plus Uniunii Europene să primească în fiecare an cel puțin un milion de imigranți extracomunitari, care să fie împărțiți între statele membre prin mecanismul cotelor obligatorii impus deja de Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI). Guvernul de la Budapesta a reacționat și atunci, șeful de cabinet al premierului Orban, Janos Lazar, acuzându-l pe Soros că 'bombardează opinia publică internațională cu planurile lui de reînnoire globală'.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22