George Soros îl acuză pe liderul partidului Liga din Italia că a fost finanțat de Moscova

Redactia | 05.06.2018

Miliardarul american, George Soros, a declarat că este „foarte preocupat de influența Rusiei asupra Europei în general și asupra noului guvern italian”, acuzându-l pe Mateo Salvini, liderul Ligii, partid ce a obținut cel mai bun scor la alegeri că a fost finanțat de Moscova.

Pe aceeași temă

 

 

George Soros, care a fost invitat la Trento în ultima zi a Festivalului Economiei pentru a participa la o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene a ţinut un discurs în care l-a atacat direct pe Matteo Salvini, liderul partidului Liga Nordului, proaspăt numit într-un un rol-cheie al guvernului Conte, dar a revenit şi la acuzațiile împotriva președintelui american.

 

„Nu știu dacă Salvini a fost finanțat de Moscova, însă opinia publică ar avea dreptul să știe“, a declarat Soros. Replica ministrului de Interne nu s-a lăsat aşteptată: „Nu am primit niciun ban, niciun euro sau rublă de la Rusia, consider că Putin este unul dintre cei mai buni oameni de stat și îmi este rușine că un speculant fără scrupule precum Soros este invitat să ţină discursuri în Italia”.

 

Soros a spus că este „foarte îngrijorat“ de simpatia şi apropierea care există între noul guvern al Italiei şi Rusia, reamintind că „întregul guvern italian este de acord cu asta”, având în vedere că ”au declarat că sunt în favoarea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei”. Putin, a adăugat Soros „caută să domine Europa, el nu vrea s-o distrugă, ci doar s-o exploateze pentru că are capacitate productivă, în timp ce economia Rusiei sub Putin poate doar să exploateze oamenii şi materiile prime”. Este „o amenințare puternică și sunt extrem de îngrijorat deoarece între Putin și Matteo Salvini există o relație strânsă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22