Germania: Deputatii legalizeaza casatoriile gay. Angela Merkel a votat impotriva

E.b. | 30.06.2017

Deputatii din Germania au legalizat, prin vot, casatoriile gay, in ciuda faptului ca Angela Merkel a votat impotriva, conform AFP. Noua lege, care mai are nevoie si de votul camerei superioare, va oferi cuplurilor homosexuale dreptul de adoptie.

Pe aceeași temă

 
 
  

Textul care stabileste ca o casatorie este incheieta de catre "doua persoane de sexe diferite sau de acelasi sex", a fost aprobat de 393 de deputati ale celor trei partide de stanga reprezentate in camera inferioara - social-democratii, ecologistii si stanga radicala - si o parte din deputatii familiei conservatoare a cancelarului Angela Merkel, transmite AFP.

 

In randul conservatorilor, 226 dintre cei 310 deputati au votat impotriva.

 

Angela Merkel a anuntat ca voteaza impotriva.

 

"Pentru mine, casatoria este, avand in vedere constitutia noastra, o uniune intre un barbat si o femeie, din aceasta cauza am votat impotriva propunerii de lege", a spus Merkel.

 

Germania se poate alatura astfel celor 20 de tari occidentale - dintre care 13 europene - care au legalizat deja casatoriile gay.

 

Noua lege, care mai are nevoie si de votul camerei superioare, pentru a intra in vigoare, va oferi cuplurilor homosexuale dreptul de adoptie.

 

Paradoxal, cancelarul este cel care a deschis calea acestui vot, dupa ce a declarat pentru prima oara ca deputatii sai pot vota liber asupra acestui subiect.

 

Ea se astepta la un vot dupa alegerile parlamentare de la finele lui septembrie, dar partenerul minoritar din coalitie, social-democratii, a grabit acest vot, aliindu-se cu celelalte doua partide de stanga din camera.

 

Opinia publica germana este in favoarea acestui subiect (aproape 75% dintre germani sunt pentru casatoriile gay si peste 73% dintre alegatorii lui Merkel, potrivit unui sondaj recent).

 

Acest vot ii permite Angelei Merkel sa taie una dintre temele de atac ale social-democratilor in campania electorala care urmeaza pana in toamna

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22