Germania: Două localuri cu clienți kurzi, atacate. 9 morți. Atacatorul, un german cu permis de armă

Redactia | 20.02.2020

Cel puţin nouă persoane au fost ucise miercuri seară în două incidente armate petrecute la Hanau, în apropiere de Frankfurt.

Pe aceeași temă

Presupusul autor al atacului a fost găsit mort la domiciliul său după șapte ore de căutări. El era un cetățean german, care avea permis de port-armă. În mașina sa au fost găsite muniție și reviste despre armament, scrie Bild, citat de BBC.

Poliția din Hanau a anunțat într-o postare pe Twitter că anchetatorii l-au găsit pe suspectul atacurilor de miercuri seara. El era mort în locuința sa din Hanau, iar alături de suspect polițiștii au mai găsit un alt cadavru, despre care despre care deocamdată nu au fost furnizate alte informații.

Autoritățile nu au dat niciun detaliu despre suspect și au declarat doar că „în prezent, nu există indicii privind alte persoane implicate”.

În mesajul postat de autoritățile germane nu se menționează nimic despre identitatea sau naționalitatea victimelor și se arată că deocamdată nu este cunoscut motivul atacului.

Potrivit Mediafax, agenția germană de știri dpa scrie că 11 persoane au murit în urma atacului, dar nu se știe dacă bilanțul include și cele două trupuri din casa suspectului.

Știrea inițială:

Autorii atacurilor au fugit cu un autovehicul de culoare închisă. Unități speciale ale poliției au pornit în căutarea lor. Incidentele s-au petrecut în două localuri cu specific oriental, a căror clientelă este formată din kurzi. Primul atac armat s-a petrecut la ora locală 22:00 (23:00, ora României), într-un bar din centrul orașului. Trei persoane au murit aici după ce indivizii au deschis focul. Al doilea atac a avut loc în cartierul Kesselstadt, într-un alt local, iar cinci persoane au decedat.

hanau profimedia-0499711524

Orașul Hanau, din landul Hessa, se află la circa 25 de kilometri de Frankfurt și are în jur de 100.000 de locuitori.

Noul incident armat intervine la numai patru zile după un alt atac armat petrecut la Berlin, în apropiere de locul unde urma să se țină un spectacol turcesc. O persoană a fost ucisă atunci și patru rănite, iar autorul atacului nu a fost prins.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22