Germania: Grădiniţă evacuată, după ce educatorii au descoperit o bombă

I.g. | 05.07.2017

Autorităţile germane au evacuat miercuri după-amiază o grădiniţă din localitatea Darmstadt, situată în apropiere de Frankfurt pe Main, după ce educatorii au găsit pe un raft cu jucăriile copiilor şi o bombă neexplodată din al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, citat de News.ro.

Pe aceeași temă

 

 

”Un copil a găsit bomba incendiară în timpul unei plimbări prin pădure şi a adus-o în grădiniţă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Darmstadt, Andrea Loeb. Educatorii au chemat imediat autorităţile locale, după descoperirea ”dispozitivului ciudat” pe un raft, iar grădiniţa a fost evacuată. De asemenea, geniştii au reuşit să elimine în siguranţă bomba din clădirea grădiniţei din Darmstadt.

 

Asemenea bombe neexplodate din al Doilea Război Mondial rămân un pericol permanent pentru autorităţile din Germania. Peste 2.000 de tone de bombe neexplodate şi muniţie sunt găsite în fiecare an de către autorităţile germane. Aceastea sunt dezamorsate sau detonate în explozii controlate, dar nu înainte de a provoca haos, evacuări sau unori chiar moartea unor persoane în Germania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22