Germania interzice difuzarea Russia Today în germană

L. G. | 02.02.2022

​Germania interzice difuzarea în țară a canalului TV Russia Today în limba germană (RT DE), post lansat în 16 decembrie și a cărei transmitere prin satelit fusese deja suspendată.

Pe aceeași temă

„Difuzarea programului de televiziune RT DE”, care mai poate fi urmărit pe site și pe o aplicație mobilă, a fost „interzisă” pentru că „nu a fost nici solicitată, nici acordată autorizația necesară conform legii mass-media”, se arată într-un comunicat al autorității germane în domeniu, citat de AFP.

 

Youtube suspendase deja contul de limbă germană Russia Today în ziua în care a fost lansat în decembrie și, câteva zile mai târziu, transmisia prin satelit a canalului fusese suspendată la cererea autorităților germane.

 

Postul Russia Today are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sârbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

 

Berlinul consideră însă că licenţa sârbă este insuficientă întrucât RT DE ''este în limba germană şi se adresează pieţei germane''.

 

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov nu a exclus represalii după suspendarea difuzării postului în decembrie. „Încă de la început, autorităţile germane au făcut tot posibilul pentru a da o imagine proastă postului vostru (RT) în societatea germană. Până recent, nu doream să urmăm aceeaşi cale, reducând la tăcere presa (...), dar nu exclud să reacţionăm”, a spus Lavrov.

 

RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie. În aceeaşi zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerând că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22