Germania: Izbucnirea unui focar de Covid-19 cu 112 infectați - la un lăcaș baptist din Frankfurt

Laurentiu Gheorghe | 26.05.2020

În urma participării în comun la rugăciuni într-o biserică baptistă din Frankfurt – Germania, au fost depistați 112 de infectați cu SAES-CoV-2, însă numărul celor contaminați continuă să crească.

Pe aceeași temă

Iniţial au fost anunţate sâmbătă peste 40 de infectări, număr care a crescut între timp şi în prezent sunt testate alte circa 150 de persoane contacţi ai celor 112 confirmați pozitiv, potrivit şefului autorităţii sanitare locale, scrie Agerpres.

Circa 180 de persoane au participat cu două săptămâni în urmă la acel serviciu religios. Comunitatea baptistă din Frankfurt a insistat iniţial că s-au respectat toate măsurile de igienă şi de distanţare fizică cerute pentru a preveni răspândirea virusului, dar a admis ulterior că au existat unele deficienţe.

„În urma celor întâmplate, ar fi potrivit să purtăm o mască pentru a ne protejeza gura şi nasul în timpul serviciului (religios) şi să ne abţinem de la a cânta împreună”, precizează această comunitate într-o declaraţie postată pe site-ul său.

Comunitatea baptistă din Frankfurt a anunţat sâmbătă suspendarea tuturor actelor şi serviciilor religioase, care se vor desfăşura din nou numai online, în timp ce autorităţile locale din oraşul învecinat Hanau au decis anularea unei adunări religioase a musulmanilor ce urma să se desfăşoare duminică pe un stadion în cadrul lunii sfinte a Ramadanului, estimând că ar fi iresponsabil să permită desfăşurarea acestuia după cele întâmplate la Frankfurt.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22