Germania şi Austria inaspresc controlul refugiaţilor la granita

Vlad Toma | 12.01.2016

David Furtner, un purtator de cuvant al poliţiei din Austria, a declarat că Germania face o selecţie mai serioasa a migranţilor care vor sa intre in tara dinspre Austria, pentru a trece în ţările scandinave.

Pe aceeași temă

 

"Numarul zilnic al migrantilor respinsi a trecut de 60 in luna decembrie si a ajuns la 200 de la inceputul acestui an", a declarat Furtner, citat de AFP, conform Hotnews.
 

Unii migranti au fost respinsi la frontiera pentru ca nu aveau documente de identitate valabile, a explicat reprezentantul politiei din Austria Superioara.

 

Prin aceasta provincie trec cei mai multi migranti care vor sa intre pe teritoriul german, adica intre 1.000 si 2.000 in fiecare zi. Cei mai multi migranti respinsi de Germania "nu vor azil in aceasta tara". Majoritatea sunt afgani care incearca sa ajunga in Suedia sau Danemarca, dar si marocani si algerieni, a explicat oficialul.
 

Selecţia mai dură a migranţilor şi înasprirea conditiilor de intrare in Germania vine în contextul introducerii unor controale mai stricte la frontiere de catre Suedia si Danemarca si a violentelor care au avut loc in Koln si din alte orase germane in noaptea de Anul Nou.

 

Mai multi politicieni austrieci au cerut de asemenea inasprirea controalelor la granita cu Slovenia. Cancelarul austriac Werner Faymann a anuntat acest lucru intr-un interviu aparut marti in cotidianul Kronen Zeitung. Daca legea va permite, se va face 'trierea intre refugiatii economici si cei de razboi', a precizat oficialul austriac.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22