Ghimpu, candidat la presedintia Moldovei: Unirea cu România, calea cea mai scurtă către UE

Vlad Toma | 03.10.2016

Mihai Ghimpu, reprezentantul Partidului Liberal, si-a lansat ieri candidatura la functia de presedinte al Republicii Moldova la Iasi, in Piata Unirii.

Pe aceeași temă

 

Țara noastră este România și pentru asta vom lupta. Basarabia nu a existat ca stat aparte niciodată. Republica Moldova nu are resurse de a trăi pe propriile picioare. Noi trăim doar pe sprijinul României și a Uniunii Europene. Cheltuielile bugetare sunt mai mari ca veniturile. Singura noastră bogăție sunt pământurile și oamenii. Independența Moldovei a devenit un lux pe care nu ni-l mai putem permite. Unirea cu România este calea cea mai scurtă către Uniunea Europeană și NATO” a declarat Mihai Ghimpu, conform Radio Chisinau.

 

Campania lui Mihai Ghimpu va fi axata pe unirea cu Romania, sloganul sau fiind „Uniți pentru Unire!”

 

Conform sursei citate, proiectele lui Ghimpu vor fi legate, printre altele, de realizarea unei strategii de unire cu Romania, de reconstruirea podurilor peste Prut si de construirea segmentului de cale ferată europeană în Republica Moldova.

 

Ghimpu a afirmat, intr-un interviu pentru Radio Iasi, ca a ales Piata Unirii din Iasi pentru a-si lansa candidatura deoarece aici s-a pornit lupta pentru unificarea românilor.

 

La presedintia Republicii Moldova si-au mai lansat oficial candidatura: Iurie Leancă, liderul PPEM, democratul Marian Lupu, Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru si Igor Dodon, reprezentantul Partidului Socialist.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22