Gluma MAE rus:dacă vreți să ne implicăm în alegerile din țara voastră apăsați tasta3 VIDEO

Dora Vulcan | 02.04.2017

Ministerul rus de Externe a publicat, sambata, 1 aprilie, pe pagina oficiala de Facebook o înregistrare care parodiază robotul telefonului oficial al misiunilor diplomatice.

Pe aceeași temă

Persoanei care apelează i se propune să apese un anumit buton "pentru a comanda un apel telefonic din partea ambasadorului rus către concurenții politici", "pentru solicitarea serviciilor hackerilor", precum și „pentru solicitarea serviciului de implicare în alegeri", folosind tastele 1, 2 sau 3. 

 

 

 

 

Mesajul audio a fost postat printre alte comentarii extrem de serioase, ceea ce a produs o usoara confuzie, relateaza USA Today.

 

 

 

"Daca doriti sa aranjati un apel de la un diplomat rus catre opozantul dvs. politic, apasati tasta 1. Daca vreti sa folositi serviciile unui hacker rus, apasati tasta 2, iar daca solicitati o interventie in alegeri, tastati 3", se poate auzi in mesajul audio respectiv. Gluma s-a dorit a fi o ironie la adresa celor care sustin ca Rusia s-a implicat in alegerile prezidentiale din Statele Unite, castigate de Donald Trump.

 

 

 

Jurnalistii de la Associated Press au vrut sa se asigure ca totul a fost o gluma, asa ca au cerut confirmarea oficiala. Un ofiter de la biroul de presa al Ministerului rus de Externe a raspuns conform asteptarilor.

 

In replica, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, i-a ironizat pe jurnalistii de la AP, tot intr-o postare pe Facebook.

 

"Regret ca le-am stricat sarbatoarea celor de la Associated Press. Probabil, intentionau sa sarbatoreasca", a scris Zaharova pe contul sau Facebook, conform Sputnik.md.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22