Glumele despre gay sunt catalogate „anti-gay”, „anti-trans”, „periculoase” și incită la ură

L. G. | 26.05.2022

Noul show al lui Ricky Gervais de pe Netflix a fost catalogat de un grup pro-LGBT drept „periculos”, „anti-gay” și „anti-trans”, în timp ce comediantul apără dreptul comediei de a aborda „subiectele tabu”.

Pe aceeași temă

În „SuperNature”, comediantul face o serie de glume pe care le descrie ca fiind ironice și satirice despre transsexuali, femei comediante și SIDA, potrivit BBC.

 

Grupul pentru drepturile LGBT din SUA ,Glaad, a catalogat spectacolul drept „periculos”, „anti-gay” și „anti-trans”, după lansarea sa de marți.

 

Gervais a declarat marți, în cadrul emisiunii The One Show de pe BBC One, că rolul comediei este de a „ne face să trecem peste subiectele tabu”.

 

„Cred că pentru asta este comedia, într-adevăr – pentru a ne ajuta să trecem peste chestii, iar eu mă ocup de subiecte tabu pentru că vreau să duc publicul într-un loc în care nu a mai fost până acum, chiar și pentru o fracțiune de secundă”, a spus el.

 

„Cred că pentru asta este comedia – pentru a trece peste subiectele tabu, astfel încât să nu mai fie înfricoșătoare. Așa că mă ocup de orice. Și cred că ne îndoim prea mult de public”, a continuat acesta.

 

Glaad a scris, pe pagina de Twitter a grupului: „Este plin de discursuri grafice, periculoase și anti-trans pe care le prezintă drept glume. De asemenea, el răspândește retorică anti-gay și informații inexacte despre HIV”.

 

Potrivit Glaad, Netflix „refuză” să aplice propria politică potrivit căreia conținutul „conceput pentru a incita la ură sau violență” nu este permis pe platforma sa.

 

„În viața reală, bineînțeles că susțin drepturile transsexualilor”, a subliniat actorul. „Susțin toate drepturile omului, iar drepturile trans sunt drepturi ale omului”.

 

Gervais a mai spus că „este o nebunie să crezi că glumind despre ceva înseamnă că ești împotriva acelui lucru”.

 

„Acestea sunt doar glume. Nu înseamnă nimic. Sunt doar pentru ca tu să râzi timp de o oră sau două. Așa că de aceea mă ocup de subiecte tabu”, a mai spus el.

 

GLAAD spune despre SuperNature într-o postare pe Twitter, că: „Este plin de elemente grafice, periculoase, anti-transporturi mascalate în glume.

 

„De asemenea, folosește retorică anti-gay și răspândește informații inexacte despre HIV”.

 

GLAAD susține că Netflix „refuză” să-și impună propria politică conform căreia conținutul „conceput pentru a incita la ură sau la violență” nu este permis pe platforma sa.

 

Gigantul de streaming s-a mai confruntat cu reacții negative față de conținutul său în ultimele luni.

 

Unii telespectatori și personalul Netflix au criticat spectacolul de stand-up comedy asl actoului american Dave Chappelle pentru că ar fi transfob.

 

Chappelle a fost atacat pe scenă la începutul acestei luni de un bărbat ar fi a găsit părți din glumele sale despre comunitatea LGBTQ+ și „atacarea persoanelor fără adăpost”.

 

Comiculul britanic Jimmy Carr a fost și el criticat și în acest an, deoarece în spectacolul său de pe Netflix a inclus materiale despre omorârea a sute de mii de oameni din comunitățile migratoare din Europa în timpul Holocaustului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22