Grecia redeschide sezonul turistic în luna mai, dar impune condiții turiștilor

Laurentiu Gheorghe | 09.03.2021

Cei care vor să-și petreacă vacanța în Grecia trebuie să fie ori vaccinați, ori să prezinte un test negativ pentru Covid-19 sau să dovedească că au dobândit anticorpi în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Pe aceeași temă

Ministrul grec al Turismului, Harry Theocharis a declarat conform Reuters, că în 14 mai va debuta sezonul oficial de turism în Grecia sub sloganul „Tot ce vrei este Grecia”.

„Grecia este pregatita cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021'' si intentioneaza sa-si deschida la jumatatea lunii mai sezonul turistic de vara, a spus oficialul grec, intr-un mesaj transmis de la Atena pentru Targul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

„Turistii sunt bineveniti daca inaintea calatoriei au fost vaccinati, ori au anticorpi, ori au fost testati negativ'' pentru COVID-19, a precizat ministrul grec. Totusi, turistii vor fi supusi unor teste aleatorii, a adaugat Harry Theocharis.

El a mai mentionat ca, odata ce se va incheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, in Grecia angajatii din sectorul ospitalitatii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 si in plus in randul acestora vor fi efectuate testari frecvente.

Comisia Europeana a anuntat ca va prezenta pe 17 martie un pachet de masuri axat pe desfasurarea calatoriilor si ridicarea restrictiilor impuse din cauza pandemiei in Uniunea Europeana, care va include si o propunere privind ''pasapoartele verzi digitale''.

Daca va fi instituit, acest document digital va arata daca titularul sau a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate sau daca a trecut printr-o infectie cu noul coronavirus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22