Grecia vrea să repornească industria turismului după 1 iulie, sector esențial pentru economia elenă

Laurentiu Gheorghe | 04.05.2020

Grecia speră să deschidă sezonul turistic de la 1 iulie, a spus luni premierul Kyriakos Mitsotakis în prima zi de ieșire din carantină, relatează AFP.

Pe aceeași temă

„În cel mai bun dintre scenarii, Grecia va putea începe activitatea turistică de pe 1 iulie și lucrăm pentru a putea atinge acest obiectiv”, a spus premierul Greciei într-un interviu la televiziunea americană CNN.

„Presupunem că oamenii își vor face teste înainte de a lua avionul și că sunt observați cu atenție, astfel că experiența turistică va fi doar ușor diferită față de anii anteriori”, a spus șeful guvernului.

Luni, grecii au avut prima zi când au putut circula liber, iar unele dintre magazine precum și unități de servicii au fost deschise, deși sunt obligați în continuare să respecte anumite reguli. Poliția a făcut controale în magazine, transport public și alte locații pentru a verifica portul măștilor de protecție și respectarea distanțării sociale. Angajații municipalităților s-au îngrijit de dezinfecția spațiilor publice și ale mijloacelor de transport în comun.

În Grecia, țară cu 11 milioane de locuitori, au fost raportate 2.626 de cazuri Covid-19 și 144 de decese, mult mai puțin decât majoritatea țărilor europene.

Însă Grecia, care de abia își revenise după criza financiară din 2008 când a pierdut aproape un sfert din PIB, încearcă cu disperare să redeschidă afacerile mai ales pe fondul temerii privind prăbușirea veniturilor din turism, unul dintre sectoare de bază ale economiei.

Micile magazine, printre care florăriile, librăriile și cele de optică, se numără printre cele care s-au redeschis în prima etapă.

Școlile, restaurantele și barurile se vor deschide spre sfârșitul acestei luni. Hotelurile, unul dintre sectoarele de bază ale Greciei, se vor redeschide pentru turiști de la 1 iunie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22