Guvernatorul regiunii Lugansk: trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk

Redactia | 24.06.2022

Trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk, a declarat vineri guvernatorul regiunii Lugansk, informează Reuters.

Pe aceeași temă

Trupele ucrainene trebuie să se retragă din Severodonețk, a declarat vineri guvernatorul regiunii Lugansk, informează Reuters.

„Să menții pozițiile care au fost făcute praf în ultimele luni, doar de dragul de a rămâne aici, nu are sens”, a declarat Serhii/Serghei Haidai, guvernatorul  ucrainean al regiunii Lugansk.

Haidai a mai adăugat că militarii ucraineni care apără Severodonețkul „au primit deja ordinul de a se muta pe noi poziții”, fără a preciza dacă acest lucru s-a întâmplat deja sau fără a detalia în privința noilor „poziții” pe care trupele Kievului ar urma să le ocupe.

 De mai bine de o lună, orașul Severodonețk a devenit epicentrul luptelor din întreaga regiune Donbas. Armata rusă încearcă să cucerească acest oraș vital pentru a obține controlul total asupra regiunii Lugansk.

 Severodonețk este supus zilnic bombardamentelor artileriei ruse și, deși au ocupat aproape în întregime orașul, rușii continuă să întâmpine o rezistență puternică din partea apărătorilor ucraineni: cele două armate sunt angajate aici în lupte de stradă violente.

 În cazul în care Severodoențkul va cădea, ultima linie de apărare a ucrainenilor în regiunea Lugansk va rămâne orașul-geamăn Lisiceansk, aflat pe celălalt mal al râului Siverski Donețk. Luna trecută, trupele ruse au înregistrat pierderi grele după ce au încercat de mai multe ori să forțeze, fără succes, cursul acestui râu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22