Haos la Casa Alba: Inca o demitere; acuzatie de scurgere de informatii si injuraturi

E.b. | 29.07.2017

Presedintele american Donald Trump si-a inlocuit seful de cabinet, pe Reince Priebus, dupa numai sase luni in functie, cu generalul in retragere John Kelly.

Pe aceeași temă

   

Liderul de la Casa Alba a anuntat decizia pe Twitter, a doua zi dupa ce noul sau director de comunicare, Anthony Scaramucci, l-a acuzat pe Priebus de scurgeri de informatii catre presa, intr-o discutie presarata cu injurii si obscenitati, relateaza Reuters.

 

Kelly, in varsta de 67 de ani, un general de patru stele in retragere, este in prezent secretar pentru Securitate Interna si va prelua functia de sef de cabinet luni. El a fost angajat pentru a aduce mai multa disciplina la Casa Alba, a declarat un inalt oficial din Administratia Prezidentiala.

 

Trump si-a reiterat decizia dupa o vizita la Long Island si la cateva ore dupa ce abrogarea Obamacare a esuat in Senat.

 

"Reince este un om bun. John Kelly va face o treaba fantastica. Generalul Kelly a fost o stea, a facut treaba incredibila pana acum, a respectat pe toata lumea. Este un mare, mare american. Reince este un om bun", le-a spus Trump reporterilor.

 

Priebus s-a aflat in avion cu presedintele, dar nu a comentat decizia, iar reporterii nu au observat urme de stres pe chipul fostul sef de cabinet pe parcursul zilei.

 

El a declarat ulterior, pentru CNN, ca discuta de ceva vreme cu Trump despre retragerea de la Casa Alba. "Presedintele are dreptul sa apese pe butonul de reset. Cred ca este timpul sa apasam pe butonul de reset", a spus Priebus intr-un interviu televizat de la Casa Alba. "Intuitiv, si-a dat seama ca este momentul sa faca ceva diferit, iar eu cred ca are dreptate", a adaugat fostul sef de cabinet.

 

Trump si-a pierdut increderea in Priebus si a inceput sa puna sub semnul intrebarii competenta acestuia dupa ce chestiuni legislative majore nu au reusit sa treaca de Congres, a declarat un apropiat al presedintelui.

 

O sursa apropiata de Priebus a spus ca fostul presedinte al Comitetului National Republican si-a inaintat demisia inca de joi seara, dupa injuriile lui Scaramucci.

 

Scaramucci l-a numit pe Priebus intr-o discutia cu un jurnalist de la The New Yorker "schizofrenic" si "paranoic", intr-o frazare cu limbaj foarte colorat.

 

In tinta lui se afla si Steve Bannon, strategul-sef al lui Trump. In aceeasi conversatie Scaramucci a spus: "Eu nu sunt Steve Bannon, sa incerc sa mi-o s.. singur. Nu incerc sa-mi construiesc propriul brand. Sunt aici sa-mi servesc tara".

 

Un alt oficial afirma insa ca Trump l-a anuntat pe Priebus de acum doua saptamani ca il va inlocui si ca decizia nu are nicio legatura cu Scaramucci.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22