Hillary Clinton, candidată a democraţilor la Casa Albă, o premieră în SUA

E.b. | 27.07.2016

Hillary Clinton, în vârstă de 68 de ani, a fost desemnată marţi, la Philadelphia, candidata democraţilor la Casa Albă, o premieră pentru o femeie în istoria politică americană. "Este istoric", a declarat foarte emoţionată senatoarea Tammy Baldwin din Wisconsin.

Pe aceeași temă

  
  

Într-o atmosferă de unitate regăsită după o primă zi haotică a convenţiei, fosta Prima Doamnă şi fosta şefă a diplomaţiei americane a obţinut învestitura partidului său, în urma unei încercări soldate cu un eşec în urmă cu opt ani împotriva lui Barack Obama, relatează AFP. preluată de news.ro.

 

"Este istoric", a declarat foarte emoţionată senatoarea Tammy Baldwin din Wisconsin, prima femeie care şi-a recunoscut orientarea homosexuală şi a fost aleasă în Senat. "Încă nu am conştientizat pe deplin evenimentul", a declarat ea pentru AFP.


"Hillary" va accepta oficial nominalizarea joi seara, la închiderea Concenţiei Democrate, după care va pleca în campanie, de a doua zi, împreună cu partenerul ei de cursă Tim Kaine, cu speranţa că îl va învinge pe 8 noiembrie pe republicanul Donald Trump.

 

Într-o atmosferă mult mai consensuală decât cu o zi înainte, atunci când un număr de delagaţi ai lui Bernie Sanders, contracandidat, şi-au manifestat nemulţumirea, ea a obţinut susţinerea majorităţii delegaţilor cu mai mult decât cele 2.382 de voturi necesare.

 

Statul South Dakota este cel care i-a oferit, în mod simbolic, voturile cruciale, în momentul-cheie.
 

 

Întrerupând, la puţin timp după ce abia începuse numărarea voturilor stat cu stat, între el şi Hillary Clinton, senatorul Sanders a apărut în sală, în mijlocul delegaţilor din statul său, Vermont. El a cerut să se pună capăt procedurii de vot, provocând ovaţii în sală.


"Cer ca această Convenţie să suspende procedura, ca numărătoarea voturilor să fie înregistrată şi ca Hillary Clinton să fie desemnată candidata democrată pentru preşedinţia Statelor Unite", a spus Sanders.


Această cerere, făcută "într-un spirit de unitate", a fost acceptată imediat de către delegaţi, care s-au ridicat în picioare, unii dansând de bucurie sau agitând panouri cu litera "H", logoul campaniei candidatei.

 

Alţi delegaţi, copleşiţi de emoţie, au rămas în picioare, cu ochii pe ecranul uriaş, pentru a savura momentul.

 

Mai mulţi susţinători ai lui Bernie Sanders şi-au manifestat până la capăt dezacordul, însă au fost complet acoperiţi de vuietul care a urmat al votului prin aclamare.

 

"Ceea ce trebuie să facem, cu riscul de a o regreta altfel pentru totdeauna, este să-l batem pe Donald Trump şi să o alegem pe Hillary Clinton", a declarat marţi dimineaţa Bernie Sanders, încercând să unească familia democrată după o campanie uneori amară. "Hillary Clinton va fi o preşedintă excepţională, iar eu sunt mândru să mă aflu alături de ea în această seară", declara el cu o zi înainte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22