Hillary Clinton câștigă Carolina de Sud, Ku Klux Klanul îl ajută în campanie pe Trump

Iulian Popescu | 28.02.2016

Hillary Clinton a câștigat alegerile primare prezidențiale democrate în statul american Carolina de Sud, în fața rivalului ei Bernie Sanders, informează Reuters, iar Ku Klux Klanul se implică în campania miliardarului Donald Trump.

Pe aceeași temă

 

Este a treia victorie a lui Hilarry Clinton, din cele patru scrutine desfășurate până acum, a fostului secretar de stat american, ceea ce îi crește șansele de obținere a nominalizării din partea democraților în cursa pentru Casa Albă.

 

Victoria lui Clinton nu a fost surprinzătoare, având în vedere că aceasta era favorita cu două zile înainte din alegerile din Carolina de Sud.

 

"Mâine, această campanie devine națională", a declarat Clinton.

 

De cealaltă parte, rezultatul îl pune în dificultate pe adversarul acesteia, Bernie Sanders.

 

"Dați-mi voie sa fiu clar asupra unui singur lucru în seara asta. Această campanie este doar începutul. Am câștigat o victorie decisivă în New Hampshire. Ea a câștigat o victorie decisivă în Carolina de Sud. Acum așteptăm Super Tuesday", arată Sanders, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

De partea cealaltă, guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, care s-a retras din cursa pentru nominalizarea din partea Partidului Republican pentru intrarea în cursa pentru şefia Casei Albe, a anunţat că îl va susţine pe Donald Trump, notează BBC.

 

În tabăra republicanilor, presa americană spune că miliardarul Donald Trump are ca susţinători  Ku Klux Klan, grup rasist extremist care susţine supremaţia rasei albe.

 

Câţiva susţinători ai Ku Klux Klan au apărut săptămâna trecută echipaţi cu temutele lor pelerine lungi şi albe la alegerile din statul Nevada. Jurnalista Krystal Heath de la un radio local din Nevada a postat pe Twitter o imagine cu doi suporteri KKK care afişează bannere cu sloganul lui Trump: „Să facem America măreaţă din nou“, scrie Adevărul.

 

Donald Trump s-a detașat de contracandidații săi și are tot mai multe șanse de a fi nominalizat în cursa republicanilor pentru Casa Albă.

 

Donald Trump, candidat la învestitura republicană, a declarat după alegerile din Nevada, unde a înregistrat o victorie zdrobitoare: „Acum câteva luni nu ne aşteptam să câştigăm, ştiţi acest lucru. Desigur, dacă îi ascultaţi pe experţi, nu ar fi trebuit să câştigăm prea mult. Şi acum câştigăm, câştigăm, câştigăm ţara şi în curând ţara va începe să câştige, câştige, câştige! Acum vom deveni lacomi pentru Statele Unite, vom apuca tot, vom investi atât de mulţi bani şi tot ce trebuie încât vom reda măreţia Americii.”

 

După Super Tuesday, pe 1 martie, ziua în care alegeri primare vor fi organizate în 12 state, se vor contura clar nominalizaţii din ambele tabere, democrată şi republicană, în cursa pentru Casa Albă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22