Hillary Clinton îl acuză pe James Comey, șeful FBI, că a dat o lovitură campaniei sale

E.b. | 13.11.2016

Hillary Clinton, candidată la alegerile prezidenţiale defășurate marți în Statele Unite, învinsă de Donald Trump, l-a acuzat sâmbătă pe James Comey, șeful FBI (foto), că a dat o lovitură campaniei sale atunci când a anunțat că a descoperit noi e-mailuri, care puteau să o pună sub acuzare.

Pe aceeași temă

 

 

"Sunt multe motive pentru care alegeri ca acestea nu au reușit", a explicat fosta candidată democrată la Casa Albă în cursul unei teleconferințe cu comisia de finanțe a campaniei ale și donatorilor, a făcut cunoscut unul dintre participanți site-ului de informații Quartz, conform AFP, preluată de Agerpres.


"Analiza noastră arată că îndoielile provocate de scrisoarea lui James Comey (directorul FBI) au fost nefondate și au oprit elanul nostru", a declarat ea, potrivit acestui participant.


În ce privește a doua scrisoare a șefului poliției federale, prezentată publicului cu două zile înainte de alegeri, în care o exonera pe Hillary Clinton de orice urmărire penală, nu a făcut decât să întărească mobilizarea partizanilor lui Donald Trump, dar nu a schimbat părerea alegătorilor, conform aceleași surse. Această scrisoare a fost "un real element de motivare pentru alegătorii lui (Donald) Trump", a spus ea.


După examinarea noilor e-mailuri, directorul FBI a scris la 6 noiembrie că își menține poziția din iulie, potrivit căreia nu există motive să o pună sub acuzare pe Hillary Clinton pentru utilizarea unui cont de mesagerie privat în perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat al SUA.


Informațiile FBI au fost prea greu de depășit de către echipa lui Hillary Clinton, a afirmat un donator la postul CNN. Candidata a recunoscut însă că aceste evenimente nu au fost singurele obstacole cu care s-a confruntat, potrivit sursei amintite. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22