Hollande, dupa atentatul de la Nisa: Intreaga Franta e amenintata de terorismul islamic

Vlad Toma | 15.07.2016

Presedintele François Hollande a afirmat, dupa atentatul de la Nisa, ca Franta a fost lovita de 14 iulie, de ziua libertatii. Presedintele a declarat ca atentatul a avut un caracter terorist si a precizat ca Franta isi va intensifica eforturile in Irak si Siria.

Pe aceeași temă

 

Hollande a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu 3 luni si a facut apel la militarii aflati in rezerva.

 

Declaratiile presedintelui au fost facute inainte de ora 4 dimineata, dupa o intalnire de criza cu premierul Manuel Valls, anunta Le Figaro.

 

Presedintele a subliniat caracterul terorist al acestui atentat.

 

"Franta este lovita de o noua tragedie. Suntem ingroziti de ceea ce s-a intamplat, e o monstrozitate. Franta a fost lovita de 14 iulie, de ziua libertatii: Acesti fanatici ataca Franta, pentru ca vor sa nege drepturile omului," a declarat presedintele. 

 

"Trebuie sa facem totul pentru a lupta contra flagelului terorist... Intreaga Franta este amenintata de terorismul islamic. Trebuie sa dam dovada de o vigilenta si de-o determinare absolute. Am decis sa fac apel la rezervisti, pentru a le cere sa se intoarca pentru a-i ajuta pe politisti si pe jandarmi... O sa ne ajute in toate situatiile in care avem nevoie de ei, in special pentru controlul frontierelor, pentru a ne imbunatati protectia", a mai spus el.

 

"Vom continua sa ii lovim pe cei care ne ataca", a continuat presedintele.

 

In cele din urma, Hollande a anuntat ca starea de urgenta care trebuia sa se incheie pe 26 iulie va fi prelungita pentru inca 3 luni.

 

"Franta este puternica si va fi intotdeauna mai tare decat fanaticii care vor sa o loveasca astazi", a mai spus el, precizand ca Franta nu va renunta la lupta impotriva terorismului, urmand sa-si intensifice lupta contra Statului Islamic.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22