Hollande: Franta creeaza o Garda Nationala, pentru sporirea securitatii in fata terorismului

Vlad Toma | 28.07.2016

Presedintele francez François Hollande a anuntat astazi ca va forma o Garda Nationala, aceasta urmand sa fie constituita in mod efectiv lunile urmatoare.

Pe aceeași temă

 

Ideea formarii unei astfel de Garzi a aparut dupa atentatele din luna noiembrie a anului trecut, Hollande declarand atunci ca va forma o Garda Nationala din rezervisti, anunta Le Figaro.

 

Initiativa a fost reluata in urma atentatului de la Nisa, fiind prezentata in mod oficial astazi de presedintele francez.

 

Prin intermediul acestei Garzi, rezervistii vor putea ajuta fortele de ordine, acestea urmand sa-i echipeze si sa-i antreneze, pentru a spori astfel securitatea locurilor publice si a mijloacelor de transport.

 

Hollande considera ca acesti civili special pregatiti, care fac parte din rezervele operationale existente, vor putea fi folositi pentru a supraveghea anumite cladiri si locuri publice, jucand rolul unor patrule, sporind astfel rapid numarul fortelor de ordine. 

 

Presedintele Hollande a declarat, in urma atentatului de la Nisa, ca este vorba de un atac terorist si a precizat ca Franta isi va intensifica eforturile in Irak si Siria.

 

"Trebuie sa facem totul pentru a lupta contra flagelului terorist... Intreaga Franta este amenintata de terorismul islamic. Trebuie sa dam dovada de o vigilenta si de-o determinare absolute. Am decis sa fac apel la rezervisti, pentru a le cere sa se intoarca pentru a-i ajuta pe politisti si pe jandarmi... O sa ne ajute in toate situatiile in care avem nevoie de ei, in special pentru controlul frontierelor, pentru a ne imbunatati protectia", a mai spus el.

 

Hollande a hotarat sa prelungeasca starea de urgenta cu 3 luni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22