Igor Sergun, şeful serviciului de informații al armatei ruse (GRU), a decedat subit

Vlad Toma | 05.01.2016

Conform unui comunicat al ministerul rus al apărării, șeful principalului serviciu de informații militare a Federaţiei Ruse, gen.-col. Igor Sergun, în vârstă de 58 de ani, a murit „subit”, duminică.

Pe aceeași temă

 

Într-o declarație a ministerului citată de Europa Liberă se arată că Sergun a murit „subit” duminică, dar nu se dau informații suplimentare despre cauza sau locul morții.

 

Serviciul de informații militar, cunoscut sub acronimul GRU, este cel mai mare serviciu rusesc de informații externe. Igor Sergun a fost numit directorul GRU în 2011, iar mai înainte a lucrat ca atașat militar rus la Tirana (Albania).

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj de condoleante rudelor si prietenilor lui Igor Sergun: "Colegii si subordonatii sai l-au cunoscut ca pe un ofiter militar adevarat, cu experienta, un comandant competent, un om cu mare curaj si un patriot adevarat. A fost respectat pentru profesionalismul sau, taria de caracter, onestitatea si integritatea sa", conform Hotnews.
 

Igor Sergun figura pe lista persoanelor vizate de sanctiunile impuse de SUA şi UE , dupa anexarea Crimeei de catre Rusia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22